yandex

Naast Disneyland: De Bezienswaardigheden En Geluiden Van Parijs

Paris Travel Itinerary

Disneyland Paris is een grote toeristische trekpleister in Frankrijk. Sinds de opening in 1992 hebben meer dan 320 miljoen mensen dit attractiepark bezocht. Disneyland Parijs is echter niet de enige attractie die de Franse hoofdstad haar gasten te bieden heeft.  

De “Stad van het Licht” of de “Stad van de Liefde” zoals Parijs gewoonlijk wordt genoemd, heeft andere geweldige plaatsen die je naast Disneyland Parijs kunt bezichtigen. In dit artikel deel ik met jou de topattracties die je zou moeten zien wanneer je naar Parijs reist. Zoals Thomas Jefferson, de derde president van de Verenigde Staten, zei: “Een wandeling door Parijs zal lessen bieden over geschiedenis, schoonheid en in de zin van het leven.”

Laten we beginnen.

6 Onmisbare Attracties In Paris

 

De Eiffeltoren

The Eiffel Tower, Paris

Je kunt niet naar Parijs gaan zonder de Eiffeltoren te bezichtigen. Deze iconische constructie is voor Parijs wat het Vrijheidsbeeld is voor New York, de Big Ben voor Londen en de Taj Mahal voor India. Ontworpen door de Franse ingenieur Gustave Eiffel en gebouwd in de late jaren ‘80 werd dit monument verondersteld een tijdelijke constructie te zijn. Het was alleen bedoeld voor de Wereldtentoonstelling in 1889. Het zou na 20 jaar worden gesloopt.

Het is maar goed dat het niet gesloopt is. Het is namelijk vandaag de dag één van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Europa geworden wat jaarlijks meer dan 7 miljoen bezoekers ontvangt. De Eiffeltoren, gelegen aan de oevers van de rivier de Seine, is 324 meter hoog en is daarmee de hoogste structuur in Parijs die vanaf elke plek in de stad is te zien.

Bij de Eiffeltoren kun je naar de top gaan voor een prachtig luchtfoto van de stad Parijs. Als je fysiek fit bent of je bent wel in voor een uitdaging, kun je de 1.665 trappen gebruiken om de top te bereiken. Als je dat niet kunt, gebruik dan gewoon de lift.

Het is 7 dagen per week geopend van 09.30 uur tot 23.45 uur. Vanwege constante renovaties om de structuur te moderniseren, zijn sommige gebieden van tijd tot tijd ontoegankelijk. Ik raad je aan om vooraf tickets te kopen en je ook aan te melden voor een rondleiding. Hierdoor vermijd je lange wachtrijen op de site en kun je interessante weetjes opdoen over de toren.

De Notre-Dame

The Notre Dame Cathedral Paris

Als je van architectuur houdt, zul je versteld staan van de gotische architectuur van deze kathedraal. De bouw van de Notre Dame, die ook langs de Seine ligt, begon in 1163 en het duurde meer dan 150 jaar voordat  klaar was. Wanneer je de kathedraal bezoekt, zul je de tijd die het kostte om de kathedraal te bouwen zeker waarderen. Daarnaast zul je begrijpen waarom het naast de Eiffeltoren, een belangrijke bezienswaardigheid is.

Andere dingen die je kunt doen in de Notre Dame, behalve de architectuur bewonderen, zijn onder meer:

  1. Klim de 387 treden van de kathedraal om de top te bereiken voor een perfect uitzicht over Parijs.
  2. Bezoek de crypte om oude overblijfselen te bekijken. De doornenkroon, een deel van het kruis en een spijker die gebruikt is tijdens de kruisiging van Jezus Christus zijn te zien in de Notre Dame.
  3. Meer te weten komen over haar rijke geschiedenis zoals de koningen en een keizer die gekroond zijn in de kathedraal door de eeuwen heen.

Jaarlijks bezoeken bijna 13 miljoen mensen deze iconische kathedraal. Dit grote aantal betekent dat het altijd vol zit met toeristen. Het is het hele jaar door geopend van 07.45 uur tot 18.45 uur van maandag tot vrijdag en tot 19:15 uur op zaterdag en zondag. Voor de beste ervaring kun je het beste je bezoek vroeg in de ochtend of voor sluitingstijd plannen.

Het Louvre Museum

The Louvre Museum, Paris

Altijd al het beroemde schilderij Mona Lisa van Leonardo da Vinci willen zien? Bezoek het Louvre, beschouwd als ‘s werelds beste kunstmuseum, en je zult het te zien krijgen. Je zult niet alleen de Mona Lisa zien, het museum heeft meer dan 30.000 kunstwerken uit de 15e tot 19e eeuw om te bewonderen.

Door de massale collectie van het Louvre met Egyptisch antiek, Griekse en Romeinse artefacten, versierde kunst, enz is het onmogelijk om alles in één dag te zien. Het is dus raadzaam om een paar dagen in te plannen zodat je alles kunt zien. Als dat niet mogelijk is, kunt je ervoor kiezen om bepaalde galerijen te bezoeken waarin je geïnteresseerd bent. Je kunt bijvoorbeeld alleen een bezoek brengen aan de klassieke sculpturen, Italiaanse renaissancekunst en 17e-eeuwse Franse schilderij galerijen.

Zorg ervoor dat je een rondleiding krijgt om belangrijke feiten over de collecties van je gids te krijgen. Het nemen van een tour betekent ook dat je niet in de lange wachtrij hoeft te wachten voordat je de beroemde kunstwerken zoals de Mona Lisa en Venus de Milt kunt zien.

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe, Paris

Dit iconische monument in Parijs werd in 1806 in opdracht van Napoleon Bonaparte gebruikt om zichzelf en zijn leger te eren voor overwinningen in de Napoleontische oorlogen. Het heeft 30 jaar geduurd om de structuur te voltooien en het is de grootste triomfboog ter wereld. Gebouwd op de top van de Champs-Élysèes met een hoogte van maar liefst 50 meter.

Binnen de Arc de Triomphe vind je het graf van de onbekende soldaat. De soldaat begraven in het graf is nooit geïdentificeerd en vertegenwoordigt de duizenden niet-geregistreerde of onbekende legerofficieren die hun leven hebben verloren in de Eerste Wereldoorlog. Boven het graf vind je de eeuwige vlam. Deze herinneringsvlam werd ontstoken in 1923 toen de onbekende soldaat werd begraven en brandt sindsdien. Elke dag om 18.30 uur wordt de vlam opnieuw ontstoken door een legerofficier.

Je kunt de Arc de Triomphe gratis van buitenaf bekijken of een kleine vergoeding betalen om naar binnen te gaan. Kinderen jonger dan 17 jaar kunnen gratis naar binnen terwijl volwassenen ongeveer 8 euro betalen.

Deze attractie ligt aan één van de drukste wegen van Parijs. Probeer niet zomaar de weg over te steken om bij de Arc te komen. Dit is bijna onmogelijk en je zult je leven riskeren. Gebruik in plaats daarvan een ondergrondse tunnel van de metro die je veilig naar de bezienswaardigheid brengt. Het is dagelijks geopend van 10.00 – 23.00 uur voor het publiek.

Le Marais

Paris Le Marais

Dit is één van de oudste en coolste districten van Parijs. Het was ooit de thuisbasis van Victor Hugo, de Franse schrijver die de klassiekers ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’ en ‘Les Misérables’ schreef. Franse royalty zoals King Henry IV woonde hier ook en hij gaf opdracht voor de bouw van Place des Vosges, Parijs oudste en prachtigste plein.

Le Marais heeft geen gebrek aan attracties. Het heeft tal van internationaal gerenommeerde musea die je kunt bezoeken en waar je het prachtige werk dat verschillende kunstenaars in de afgelopen eeuwen hebben gemaakt kunt bewonderen.

Musea die je kunt bezoeken zijn Musée Picasso Paris, Musée Carnavalet, het huis van Victor Hugo Museum en Musée des Arts et Métiers, het oudste wetenschapsmuseum in Europa. Wat ook leuk is om Rue des Rosiers in Le Marais te bezoeken.

Dit gebied heeft een grote Parijse Joodse gemeenschap en staat bekend om zijn vintage winkels, restaurants, cafétjes en clubs. Je kunt simpelweg genieten van Le Marais door door de wijk heen te lopen en te genieten van de levendige straten. Daarnaast kun je met een wandelroute door de wijk meer te weten over de rijke geschiedenis.

Seine Riviercruises

Seine River Boat Cruise

De rivier de Seine stroomt door Parijs en biedt toeristen de mogelijkheid om Parijs niet via het land maar via het water te bewonderen. Vanaf een rivierboot kun je een ander zicht hebben op de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame-kathedraal, de Seine-rivier bruggen en andere attracties dicht bij de waterwegen.

Je kunt ervoor kiezen om een dag- of avond cruise te houden. Een cruise na zonsondergang is echter een magische ervaring. Zodra de zon ondergaat, worden de bezienswaardigheden van de stad verlicht en zijn ze nog mooier om naar te kijken dan overdag. Je kunt ook genieten van een drie gangen gourmet dinner terwijl je de bezienswaardigheden bezoekt, wat extra romantisch kan zijn wanneer je reist met je partner.

Parijs heeft zoveel bezienswaardigheden. Als ik over alles in detail zou schrijven, denk ik niet dat ik aan het einde van dit artikel kom. De plaatsen waarover ik heb geschreven zijn mijn top keuzes voor een reis naar Parijs. Maar er is nog veel meer en je kunt het combineren met een bezoek aan Disneyland Parijs.

Ik zal nog wat meer opties voor je opsommen en je kunt verder onderzoek doen naar de bestemmingen en beslissen of je ze aan je reisschema wilt toevoegen.

Legermuseum (Musée de l’Armée Invalides), Parijs

Army Museum (Musée de l’Armée Invalides), Paris

 Dit gebouw werd gebouwd in 1670 en heeft een uitgebreide collectie wapens uit de 13e tot 17e eeuw. De belangrijkste attractie voor toeristen in het Legermuseum is het graf van Napoleon Bonaparte. Het graf van Napoleon werd in 1840 hierheen verplaatst.

Jardin des Tuileries (Tuin van Tuileries)

Dit is de oudste en grootste openbare tuin in Parijs. Het heeft goed verzorgde gazons die perfect zijn voor picknicks en een ongeëvenaard uitzicht op de Arc de Triomphe.

Palais Garnier 

Palais Garnier, Paris

Als je van de opera houdt, kun je een show bijwonen in dit grote operahuis dat tussen 1861 en 1875 is gebouwd.

Sainte-Chapelle

Deze kapel ligt op korte afstand van de Notre Dame. Het werd gebouwd tussen 1238-1248 en is vooral bekend om zijn 13e-eeuwse glas-in-lood ramen. De Chappelle is ook een populaire locatie voor koor- of klassieke muziekuitvoeringen.

Luxemburgse tuinen (Jardin du Luxembourg)

Als je sportief wilt worden, bezoek dan deze tuinen om basketbal of honkbal te spelen. De meeste toeristen geven er echter de voorkeur aan om achterover te leunen en te genieten van de zon in de grote groene ruimte van 61 hectare.

De Catacomben Van Parijs

The Catacombs Of Paris

Als je snel bang bent, zijn de Catacomben van Parijs niets voor jou. Hier zijn de overblijfselen van meer dan 6 miljoen mensen gebruikt om het in 1738 gecreëerde ossuarium te decoreren.

Moulin Rouge

Dit is de geboorteplaats van de can-can-dans. Woon de Féerie-show bij om dit laatste te ervaren of bezoek de plek voor een selfie met de beroemde Moulin Rouge-windmolen.

Château de Versailles

Dit is een Werelderfgoedlocatie van UNESCO. Het is ook een perfecte plek om wat luxe inkopen te doen bij de Courtyard of the Senses.

Laatste Woorden

I Love Paris Graphic

Overal in Parijs vind je wel een attractie die de moeite waard is om te bezoeken. Van themaparken, musea, oude kerken, jazz bars, kunstgalerijen, noem het maar op, Parijs heeft het. Als je geen goed plan hebt van de plaatsen die je wilt bezoeken kan je overweldigd raken door de vele keuzes en mogelijkheden.

Je kunt dus mijn lijst gebruiken met topattracties in Parijs om ervoor te zorgen dat je alle populaire toeristenshops bezoekt en je reistijd beter gebruikt.