yandex

Disneyland Parijs: Phantom Manor

Disneyland Paris: Phantom Manor

Duik in het Ravenswood landhuis en ontdek de geheimen. Laat de Phantom je achtervolgen en voel de  angst terwijl je de Phantom Manor binnenstapt.

Deze iconische attractie werd gecreëerd door Walt Disney uit het concept van het Haunted Mansion. Het is een West-Amerikaanse versie van de tijd tijdens de Gold Rush.

The Phantom Manor heeft een glorieus verleden dat verandert in een duister en verontrustend verhaal. Dit vreselijke verhaal bevat een manische Phantom en de rusteloze geest van een spookbruid die eeuwig wacht op haar ten dode opgeschreven bruidegom.

Het landhuis is gehuld in duisternis en het mysterie trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. Fans van het bovennatuurlijke uit de hele wereld bezoeken deze attractie om zijn unieke attracties en spookachtige effecten te ervaren.

Het Verhaal Van De Phantom Manor

Phantom Manor Disneyland Paris

Henry en Martha Ravenswood waren rijke westerse kolonisten die de Thunder Mesa Mining Company oprichtten. Het stel stelde mannen tewerk en begon de Big Thunder-berg te delven.

Het echtpaar vond de jackpot bij Big Thunder. De lokale bevolking geloofde echter dat Big Thunder Mountain de thuishaven was van een zeer krachtige geest genaamd Thunder Bird, die het goud en de schatten eronder bewaakt. Iedereen die zijn rust durfde te verstoren, zou zijn woede voelen in de vorm van een grote aardbeving.

Het paar geloofde het verhaal niet en bleef de Big Thunderberg mijnen. Ze bleven dieper graven in de berg voor meer goud. Naarmate de tijd verstreek, was het Ravenswoods echtpaar  in staat om een ​​groot herenhuis te bouwen op Boot Hill met uitzicht op de Big Thunder Mountain. Het landhuis Ravenswood was een prachtig Victoriaans huis dat vol liefde en vrede was.

Het echtpaar kreeg later een dochter en noemde haar Melanie. Henry en Martha overwelmden hun dochter met liefde en voedden Melanie goed op terwijl ze in het landhuis woonden. Terwijl Melanie uitgroeide tot een mooie dame, begonnen mannen haar elegantie op te merken en begonnen ze met haar flirten.

Henry kon het feit niet accepteren dat zijn dierbare dochter uiteindelijk zou trouwen en van hun weggenomen zal worden. Hij was zo bezitterig omdat het zijn enige dochter was. Hij werd woedend en vermoorde in het geheim al haar bewonderaars.

Maar de liefde kon niet worden gestopt. Uiteindelijk gaf Melanie haar hart aan een jonge ingenieur en zij werden verloofd. Dwaas verliefd, beloofde Jake om Melanie weg te nemen van Thunder Mesa en zelfstandig te leven als getrouwd stel.

Toen hij hoorde van de verloving, werd Henry woedend. Hij was van plan om de bruiloft te stoppen, koste wat het kost.

Weken voor de bruiloft was er een grote aardbeving in Thunder Mesa dat Henry en Martha doodde. De dagen gingen voorbij en de trouwdag kwam. Terwijl Melanie in haar kamer aan het voorbereiden was, verscheen er een mysterieus spook in het landhuis en lokte Jake naar de zolder. Jake werd vermoord door gehangen te worden.

Niet wetend wat er met Jake is gebeurd, wachtte Melanie op hem. Ze zat alleen en huilde urenlang in de balzaal, wachtend op haar bruidegom. Ze trok nooit haar bruidsjurk uit en dwaalde rond het landhuis totdat ze uiteindelijk stierf.

Tegenwoordig achtervolgen de Phantom, Melanie en andere spookachtige wezens het landhuis. Bezoekers kunnen het manisch gelach van de Phantom horen en naar Melanie’s snikken en melancholieke liedjes luisteren terwijl ze rondtoeren. Spinnenwebben vullen de hal en de duisternis omhult de plek.

Het landhuis wordt nu beschouwd als de griezeligste plek in Disneyland Parijs.

Waar Is De Phantom Manor?

Deze attractie bevindt zich in Frontierland in het Disneyland Park. Wees gewoon dapper genoeg om de plaats te bezoeken en te onderzoeken.

Wat Kan Je Verwachten Van Een Tour In The Phantom Manor

Inside The Phantom Manor

Ga het terrein binnen via een ijzeren poort aan de voet van Boot Hill. Het terrein is bedekt met dode planten en overwoekerd onkruid.

Bij de ingang van het landhuis, zie je een plaquette op de muur waarop in het Latijns staat: “Non Omnis Moriar”, wat betekent “Ik zal niet volledig sterven”.

De wachtrij buiten het landhuis is nogal spookachtig. Griezelige beelden staan ​​voor de deur en bliksem flitsen af ​​en toe. Een macabere bediende nodigt je uit en begeleidt je naar de foyer.

Bij binnenkomst is de stem van de Phantom te horen die je verwelkomt in het Frans. Hij vertelt een stukje van het verhaal over het landhuis en vraagt ​​je beleefd om het landhuis te verkennen. Een spookachtig beeld van Melanie verschijnt in de spiegel aan de muur.

Vervolgens ga je naar een doorloop zone die leidt naar een achthoekige kamer met Melanie’s portretten. De stem van de Phantom vult de kamer met een overweldigend kwaad gelach.

Naarmate de muren lijken te rekken en de portretten groter worden, geeft de Phantom een ​​”huiveringwekkende uitdaging”. Gasten moeten hun weg uit het huis vinden! En dan gaan alle lichten uit, terwijl onweer en bliksem het gebied vullen. Na een paar seconden gaan de lichten weer aan en lopen de gasten naar het einde van de gang, waar het portret van Melanie in haar bruidsjurk te zien is.

In de hal met de grote trap is waar “doom buggy’s” zijn gevestigd. Gasten kunnen nu aan boord gaan van de “doom buggies” en zich voorbereiden op de spookachtige rit. Elke buggy is geschikt voor twee personen.

De buggy’s gaan omhoog in donkere ruimtes en gangen. Verschillende afbeeldingen van Melanie zijn onderweg te zien. Een geest die piano speelt en Melanie die in de verte verschijnt en weer verdwijnt zie je ook.

De buggy komt dan in een gang met meerdere deuren. Luid geklop, gebeuk en griezelige stemmen vullen de kamer. De stemmen achter elke deur smeken de gasten om hen te helpen te ontsnappen.

De doom buggies gaan dan een ronde kamer binnen waar zich een kristallen bol op de tafel bevindt. Het hoofd van de dame Madame Leota is te zien in de kristallen bol. Ze roept spoken, kobolden, rusteloze geesten, heksen en heksenmeesters op.

In de grote balzaal is een bruiloftsfeest aan de gang. De grote gelegenheid wordt bijgewoond door geesten en andere spookachtige wezens. Melanie is te zien terwijl ze op de grote trap staat en aan het zingen is, terwijl de Phantom bij het open raam te zien is.

Bij de volgende deur staat een oudere Melanie. Ze kan worden gezien terwijl ze huilend voor een spiegel staat en er griezelige muziek uit een oude muziekdoos speelt.

De doom buggies vliegen door het raam naar buiten en landen op een kerkhof. De Phantom wacht daar op je en staat op een open graf met een zombie hond naast hem.

Het avontuur eindigt niet hier. Wees klaar om onder te gaan, terwijl de doombuggies naar beneden glijden door een donkere tunnel, onder de begraafplaats. Doodskisten met bewegende skeletten begroeten je terwijl je door een gat reist dat de Phantom Canyon binnenkomt – de bovennatuurlijke versie van de stad Thunder Mesa.

Nadat je de spookstad hebt verkend, leidt de Phantom je naar de uitgang. Melanie verschijnt ook terwijl ze de richting naar de buitenwereld aangeeft. De uitgang bevindt zich op Boot Hill.

The Phantom Manor Revamped

Disney's Phantom Manor Revamped

De Phantom Manor was meer dan een jaar gesloten voor enkele grote verbouwingen. Toen het in mei 2019 werd heropend, waren er veel nieuwe angstaanjagende verbeteringen voor de bezoekers.

Ter viering van de heropening hebben de castleden speciale edities van de Thunder Mesa Daily Messenger aan enthousiaste parkbezoekers uitgedeeld.

Van buiten zag het landhuis er beter uit dan de oude versie. Het is dramatischer geworden met verschillende esthetische verbeteringen.

De wachtrij werd ook verbeterd met een plek voor meet-en-greet die werd toegevoegd om bezoekers bezig te houden, en de doombuggies werden verbeterd met beklede stoelen.

De Disney imagineers hebben veel energie gestoken in het verbeteren van de attractie en de spookachtige effecten, van binnen en van buiten.

Schilderijen, belichtingen en geluidseffecten werden herwerkt en verbeterd. Audiotracks werden ook gewijzigd en er bleven enkele oude nummers over. Een deel van de originele vertelling werd ook hersteld. Alle effecten in het landhuis zijn nu bijgewerkt om de bezoekers tegenwoordig een nog realistischer en griezelige ervaring te bieden.

Het verhaal uit 2019 van de Phantom Manor onthult ook de waarheid over de oorsprong van de Phantom. Hij is niemand minder dan Henry Ravenswood, de vader van Melanie. De waarheid wordt onthuld door de veranderende beelden in de portretten die in de gangen van het landhuis hangen.

The Phantom Manor is een must-see plek tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs en vooral als je op zoek bent naar spanning

Nieuwe collectible items worden nu verkocht, die je onder anderen kunt vinden in winkels in de buurt van het Phantom Manor. Hier kan je het Phantom Manor-boek vinden, waarin een meer gedetailleerde geschiedenis wordt verstrekt, waaronder getuigenissen, foto’s en nog nooit eerder gepubliceerde documenten.

De verbouwing van het landhuis heeft deze attractie tot een van de beste gemaakt. Bezoekers vinden deze attractie enger en griezeliger dan voorheen met nieuwe griezelige ontmoetingen die een overweldigende ervaring aan de bezoekers zullen bezorgen.