yandex

Disneyland Parijs: Ontdek Adventureland

Disneyland Paris Castle

Disneyland Parijs is een plek waar de dromen die je had als kind tot leven komen. Waarom zeg ik dat? Omdat dit de plek is waar je al de fantasieën van je kindertijd kunt beleven. Droomde je ervan een prinses, een piraat, een Star Wars storm trooper of iets dergelijks te zijn? Je kunt het allemaal worden wanneer je dit park, dat een van Europa’s populairste toeristische bestemmingen is genoemd, bezoekt. 

Disney is zo populair omdat het een brede demografie bereikt. Het heeft de harten van de ouderen veroverd, van de tijd dat ze jonger waren, en nu zijn ze volwassen en hebben kinderen, die ook van de attractie houden.

Wanneer je het entertainment resort bezoekt, zijn ze er veel attracties te zien en ervan te genieten. Ik denk dat er meer dan 52 attracties zijn. Deze attracties worden verdeeld over de vijf thema landen in Disneyland Parijs: Discoveryland, Fantasyland, Adventureland, Frontierland en Main Street U.S.A.

In dit artikel laat ik je zien wat je kunt verwachten als je Adventureland bezoekt. Disneyland Parijs zegt: “Voor moedige en onbevreesde reizigers, is Adventureland de plaats om spannende avonturen te beleven.” Dit land is gevestigd in een jungle met exotische landen vol met palmbomen en dikke vegetatie. Terwijl je daar bent, zul je de bekendste avonturiers van de DIsney-franchise tegenkomen zoals Indiana Jones, Captain Jack Sparrow, Aladdin en nog veel meer.

Hieronder zal ik de meeste beroemde attracties van Disneyland Parijs opnoemen, die je in Adventureland-sectie kunt bezoeken:

1. Adventure Isle

Disneyland Paris Adventure Isle

Dit is een kunstmatig eiland gelegen in het centrum van Adventureland. Het was één van de attracties die in 1992 in Disneyland Parijs opende. Het Adventure Isle is gevuld met spannende avonturen en is geopend voor mensen van alle leeftijden en er is ook geen minimale lengte vereist, dus zorg ervoor dat je je kleine avonturiers meeneemt voor de rit . 

Op Adventure Isle kun je de angstaanjagende, verlaten gebieden van Skull Rock ervaren, de weelderige landschappen op Spyglass Hill zien en schattenjachten bekijken in de grotten van het eiland. Terwijl je het eiland verkent, wees voorzichtig, want gevaar schuilt altijd om de hoek. De volgelingen van de Piraat Captain Hook’s kunnen plotseling naar je toe springen van onder de traverse hangbruggen die zich in de buurt van de smalle paden in griezelig uitziende grotten bevinden. 

Word een piraat terwijl je de kaart van Adventure Isle volgt en de verbijsterende smokkelaarsslooppes decodeert en wordt beloond met het uitzicht vanuit een vogels oog van het hele land dat er prachtig uitziet op klaarlichte dag. ‘S Nachts ervaar je een oogverblindend licht, terwijl lantaarns het eiland verlichten, waardoor je een mystieke scène krijgt.

 Adventure Island is verdeeld in twee eilanden:

Het Noordereiland

In dit deel krijg je de Swiss Family Treehouse te zien, een huis dat een gezin heeft gebouwd nadat het aan een schipbreuk geleden had op een onbewoond eiland toen ze probeerden te ontsnappen aan piraten. Onder de boomhut is Le Ventre de la Terre (de buik van de aarde). Dit is een netwerk van duistere grotten die je kunt verkennen, het kan griezelig worden omdat ze vol wortels zijn van de boom erboven. Het verwoeste schip dat de familie heeft achtergelaten ligt ook vlakbij.

Het Zuidelijke Eiland

Vanuit het noorden kun je naar de overkant gaan met een verhoogde houten brug. Het zuiden heeft een rotsachtig landschap en het is waar het Pirate Galleon te vinden is. Ga ook op zoek naar sommige X-markeringen, want schatten van onvoorstelbare rijkdom liggen onder de landen van het zuiden.

2. Indiana Jones and The Temple Of Peril

Disneyland Paris Indiana Jones and The Temple Of Peril

Als je de Indiana Jones films hebt bekeken, zul je het zeker leuk vinden om in deze achtbaan  van Adventureland te gaan.

Maak een spannende rit in een mijntrein en verken de verwoeste Temple of Peril terwijl je de mysterieuze verdwijning van een team van avonturiers probeert op te lossen. Zodra je aan het avontuur begint, besef je meteen dat er een vreemd griezelig gevoel is bij de Temple of Peril dat gevaar schreeuwt. 

Wanneer je aankomt in het basiskamp, ​​zul je zien dat het verlaten is, maar vol zit met kleding, voedsel en uitrusting. Maar waar is iedereen? Ga verder met de rit om erachter te komen.

Terwijl je je een weg baant door de dichte begroeiing, zullen sculpturen van slangen, gemaakt van stenen, uit het niets tevoorschijn komen en je venijnig aanstaren. Dit is wanneer je een stem op een afstand zult horen fluisteren: “Je komt dichterbij.” Zal je het mysterie van de verdwenen expeditie oplossen en levend eruit komen? Je hebt de moed van Indiana Jones nodig om dat te doen.

Indiana Jones en de Temple of Peril zijn in 1993 geopend maar in 2014 gesloten voor grote renovaties. Het is een must-see attractie wanneer je Adventureland bezoekt.

3. The Robinson’s Cabin (La Cabane des Robinson)

The Robinson’s Cabin Disneyland Paris

Zoals ik eerder al had aangegeven, bevindt deze attractie zich aan de noordkant van Adventure Isle.

Ga naar de glorieuze boomhut waar de schipbreukeling Swiss Family Robinson woonde. In hun boomhut loop je door ingewikkelde gangen en trappen die je naar ingewikkeld gedetailleerde kamers brengen met een keuken, bibliotheek en slaapkamers. Ze zijn allemaal gevuld met decoraties die zijn geborgen voor het schip.

In de boomhut bevindt zich een uitkijkpunt aan de bovenkant. Vanaf hier kun je een telescoop gebruiken om een ​​prachtig uitzicht op het eiland beneden te nemen. Als je een idee wilt krijgen van hoe je op een eiland in stijl kunt overleven, bezoek dan de Robinson’s Cabin.

4. Aladdin’s Enchanted Passage

Aladdin's Enchanted Passage Disneyland Paris

Dit is een walkthrough-attractie die de verhaallijn van de beroemde film van Aladdin beschrijft. Walt Disney maakte de film opnieuw, met Will Smith in de hoofdrol, en bracht hem uit in 2019. Een bezoek aan deze attractie zal geweldig zijn als je de nieuwe film hebt gezien.

Aladdin’s Enchanted Passage heeft 9 ramen die verschillende scènes nabootsen van de film. Hieronder is de lijst met ramen in de passage van Aladdin:

  1. One Jump Ahead. Dit toont de scène waarin Aladdin voedsel stal en achtervolgd werd door de Sultan-bewakers in Agrabah.
  2. De Magische Lamp. De lamp van de geest wordt hier afgebeeld op de top van een rots in de grot.
  3. Aladdin’s Huis. Dit laat het deel zien waar Aladdin erin geslaagd is weg te lopen van de Sultans-bewakers en veilig thuis is waar hij naar het paleis van de Sultan kijkt en droomt over hoe het zal zijn om ooit in een paleis te wonen.
  4. Grot Van De Wonderen. Dit raam laat de scène zien waarin Aladdin de grot in ging die de vorm van een tijger had. Je ziet de magische lamp op de keel van de Tijger.
  5. Friend Like Me. Het raam laat de eerste glimp van de geest zien nadat hij door Aladdin uit de lamp werd geroepen toen hij zijn lied “Friend Like Me” zong.
  6. Prins Ali. Dit is de scène waar de geest Aladdin hielp om met prinses Jasmine te trouwen, vermomd als de sultan van Ababwa. Hier looft iedereen hem op straat en er is ook een boze jafar te zien.
  7. Slangachtige Jafar. Dit is de scène waarin Jafar veranderde in een enorme slang en Aladdin binnen het paleis aanviel en Jasmine gevangen zit achter zijn grote slangenlichaam.
  8. Jafar Verslagen. Bij deze halte zul je zien dat Jafar nu verslagen is en een proefje krijgt van zijn eigen medicijn. Hij zit gevangen in zijn eigen lamp vanwege zijn dorst naar macht. Lago wordt ook in de lamp gedwongen, samen met de nu genie, Jafar. Je ziet ook dat prinses Jasmine samen met Aladdin en de geest eindelijk vrij zijn.

Disneyland Paris Aladdin Magic Carpet

  • 9. Afscheid. In dit laatste tranentrekkende raam kan je Aladdin en Jasmine zien die op een magisch tapijt boven Agrabah rijden onder een maanvormige lachende genie. Het meest bekende nummer in de film, “A Whole New World” wordt ook op de achtergrond gespeeld.

5. Pirate Galleon 

Pirate Galleon Disneyland Paris

Ga aan boord van het Disney Pirate Galleon, waar je kleine piraten zullen genieten van het rondspelen in het grote piratenschip. Je kunt de decks mannen, het schip besturen, de kanonnen inspecteren en alle dingen doen die piraten graag doen.

6. Piraten Strand

La Plage des Pirates, zoals deze attractie in het Frans heet, is een perfecte speeltuin voor kinderen van 10 jaar en jonger. Hier kunnen kinderen piraten nadoen terwijl jij een pauze neemt van alle activiteiten in Adventureland. Er is een zithoek met volledig zicht op de speeltuin, zodat je je kind in de gaten kunt houden terwijl je even uitrust.

Met mini-touwbruggen, klimrekken, glijbanen en andere geweldige activiteiten, zullen je kinderen hier zoveel plezier hebben. De attractie bij Kapitein Haak’s piratenschip heeft meestal geen wachttijd of wachtrijen.

7. Pirates Of The Caribbean

Pirates Of The Caribbean

Gevaar wacht op je terwijl je aan boord van de Pirates of the Caribbean bent. Zorg ervoor dat je dapper genoeg bent om je bij Captain Jack Sparrow te voegen terwijl hij over de zeven zeeën vaart in een zoektocht naar een verborgen schat.

Terwijl je op je reis bent ga op zoek naar Captain Barbossa die wraak zoekt tegen degenen die hem hebben bedrogen. Als dat nog niet genoeg is, zal je in paniek raken omdat je ziet dat de maan verandert in een dodelijke zombie die zich voor je bevindt.

Bereid jezelf voor op luide piraten bij Nelson’s Folly en wees voorbereid om jezelf te verdedigen tegen de gevaren die je tegenkomt tijdens je reis naar de Oude Wereld, en zing mee met de piraten naar hun iconische lied “Yo Ho, Yo Ho (A Pirate’s Life For me). Deze donkere rit is een must-ervaring op Adventureland. Je zult er absoluut dol op zijn.