yandex

Disneyland Parijs: Fantasyland

Disneyland Paris Castle

Fantasyland is één van de vijf landen in Disneyland Parijs. In dit gedeelte van het park komen verschillende attracties to leven die geïnspireerd zijn door enkele beroemde Disney-figuren zoals Belle van Belle en het Beest, Alice van Alice in Wonderland, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Dumbo, Pinokkio, Peter Pan en nog veel meer tot leven gebracht.

De magie van Fantasyland begint bij de ingang waar je het kasteel van Doornroosje vindt. Er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen te doen in dit land. Hieronder vind je een lijst met wat je kunt verwachten als je Fantasyland binnenkomt.

De Beste Attracties In Fantasyland

1. Alice’s Vreemde Doolhof 

Disneyland Paris Alice’s Curious Labyrinth

Hebv je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om in de schoenen van Alice te staan ​​terwijl ze de bizarre wereld van Wonderland bezoekt? Alice’s Vreemde Doolhof geeft je de kans om Wonderland te ontdekken, net zoals Alice dat gedaan heeft.

Deze attractie van een doolhof heeft als thema personages en scènes uit de Disney-film Alice in Wonderland. Dus je krijgt de kans om je reis door het Witte Konijnenhol naar Tulgey Wood te beginnen, waar je vreemde dieren, deuren van verschillende grootte en verwarrende tekens en richtingen zult vinden. Dit is het eerste en gemakkelijke deel van het labyrint.

Het tweede deel gaat over de ontmoeting van Alice met de Hartenkoningin. Terwijl je door het doolhof reist, hoor je de koningin haar longen uit het lijf schreeuwen naar haar kaart soldaatjes: “Onthoofd ze!” Dit deel van het doolhof is moeilijker en je doel zal zijn om naar het Queen of Hearts Castle te komen voor een prachtige foto van Fantasyland met een schitterend uitzicht.

Terwijl je plezier hebt in Alice’s Curious Labyrinth, kun je op zoek gaan naar Cheshire Cat, één van de meest opvallende personages van Alice in Wonderland, die in staat is om te zweven en van kleur en vorm te veranderen.   

2. Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen

Snow White and the Seven Dwarfs

Zoals je het al aan de naam van deze attractie kunt horen, kom je hier in de grillige wereld van één van de populairste Disney-prinsessen, Sneeuwwitje. Binnenin zie je de prinses samen met de kleine hardwerkende dwergen en vrienden, Doc, Happy, Grumpy en alle anderen!

Natuurlijk is de even iconische kwade heks compleet met haar spiegel en vergiftigde appel ook aanwezig bij de attractie.

3. Casey Jr. Circus Train

Disneyland Paris Casey Jr. Circus Train

Choo! Choo! Stap aan boord van deze miniatuurtrein en maak een reis om de beroemde sprookjesachtige huizen en dorpen te zien die te vinden zijn in klassieke Disney-animatiefilms. De Casey Jr. Circustrein zelf was te zien in de Disney-film Dumbo. Het beroemde nummer uit de film ,”Casey Jr. is Coming Down the Track” wordt regelmatig tijdens je reis gespeeld.

Terwijl je geniet van je rit, wees er zeker van dat je de volgende bezienswaardigheden niet mist:

 1. De mijn van de dwergen en het huis van ‘Sneeuwwitje en de zeven dwergen’.
 2. Het peperkoekhuis van ‘Hans en Grietje’.
 3. Rapunzel’s hoge toren met een vlecht die uit het raam hangt, net zoals in ‘Tangled’.
 4. Prins Eric’s kasteel aan zee uit ‘De kleine zeemeermin’.
 5. De Griekse tempel en de berg Olympus uit ‘Fantasia’.
 6. De grot der wonderen van ‘Aladdin’.
 7. Het kasteel van het beest uit ‘Belle en het beest’
 8. De Emerald Stad en het kasteel van de heks van ‘De Wizard van Oz en terugkeer naar Oz’.

Onderweg kom je op een steile heuvel die onmogelijk te passeren lijkt. Denk je dat Casey Jr. je over de helling kan helpen?

4.  Dumbo, De Vliegende Olifant 

We gaan van de ene op Dumbo gebaseerde rit naar de andere. Deze attractie heeft de iconische geanimeerde olifant waar we van houden, Dumbo. 

Spring op Dumbo, die zijn vliegmogelijkheden verkent, en vlieg de lucht in voor een spannend avontuur. Je ziet ook zijn vriend Timothy Q. Muis bij de ingang terwijl hij je met zijn ‘magische’ veer naar de rit wijst.

Terwijl je de rit maakt, kun je aan Dumbo vragen om hoger of lager te vliegen, wat jij wilt. Wat deze rit nog leuker maakt, is dat je een prachtig uitzicht krijgt van verschillende attracties die Disneyland Parijs te bieden heeft.

5.  It’s A Small World

Je hebt waarschijnlijk honderden keren het nummer ‘It’s a small world’ gehoord. In Disneyland Parijs zing je mee met dit lied van wereldvrede terwijl je de wereld rondvaart op een boot. Je wereldtour neemt je mee naar Scandinavië, de Britse eilanden, Zwitserse Alpen, de Afrikaanse Serengeti en vele andere wereldbestemmingen.

Je zult onder de indruk zijn van de meer dan 300 audio-animatronische poppen gekleed in kostuums die zingen en dansen op ‘It’s a small world’. Elk kostuum is geïnspireerd op kleding uit bijna alle delen van de wereld.

Tijdens Kerstmis wordt deze attractie extra speciaal omdat op dat moment overal kerstversieringen worden geplaatst om de scène mooier te maken. Je krijgt ook de kerstman en zijn rendieren te zien, en je kunt meezingen met Jingle Bells en Deck the Halls, die op de achtergrond worden gespeeld.

Terwijl je met deze attractie door de zeven continenten reist, realiseer je je echt hoe klein de wereld is!

6. De Gallerij Van Doornroosje

Disneyland Paris Sleeping Beauty Gallery

Hier bezoek je het prachtige kasteel waar de Disney Princes, Aurora slaapt.

Bij de attractie zie je verschillende opmerkelijke foto’s uit de animatiefilm Sleeping Beauty uit 1959. De foto’s bevatten die van prinses Aurora, de drie feeën, koningin Leah, koning Hubert, de charmante prins Philip en natuurlijk, de onvergetelijke formidabele minnares van het kwaad, Maleficent in haar menselijke vorm en in haar draken vorm. 

Je zult het magische verhaal van Doornroosje opnieuw beleven terwijl je door deze galerij wandelt!

7. Het Hol Van De Draak

Disneyland Paris Dragon’s Lair

Wie houdt er niet van draken? Ik wed dat bijna iedereen geïntrigeerd is door deze felle mythische wezens. Nu kan je ook echt met één van de draken spelen. 

Dit is een walk-through attractie onder het Kasteel van Doornroosje in Fantasyland. Het werd tegelijk met Disneyland Parijs geopend en toont een animatronische draak van 27 meter lang.

Het hol heeft slechte verlichting. Het dient als het huis voor de grote slapende draak die af en toe wakker wordt om rook te blazen en naar bezoekers te grommen. Deze attractie is geïnspireerd door de angstaanjagende zwarte draak in de film Doornroosje.

8. Het Carrousel Van Lancelot

Disneyland Paris Lancelot Carousel

Maak een ritje op een van de prachtige paarden van Sir Lancelot wanneer je deze attractie bezoekt. De draaimolen speelt organische tunes uit Disney-films zoals Belle en het Beest, Sneeuwwitje en de zweven dwergen, Aladdin, enz. terwijl het rond gaat.

Als je niet op één van de paarden wilt rijden, kun je in een van de koetsen rijden die beschikbaar zijn in de carrousel. Niets is leuker dan een klassieke rit met paard en wagen.

9.  Het Land Van Sprookjes

Disneyland Paris Land of Fairy Tales

Deze attractie in Fantasyland heeft verschillende kleurrijke boten waarin 15 personen passen. Wanneer je aan boord van één van de boten gaat, begin je aan een vlotte zeilcruise in de betoverende wereld van het Disney’s Storybook.

Net als The Casey Jr. Circus Train, neemt deze boottocht je mee langs de huizen van je favoriete Disney-sprookjesfiguren. Hier zijn enkele van de miniatuurwoningen die je te zien krijgt:

 1. De mijn van de dwergen en het huis van “Sneeuwwitje en de zeven dwergen”.
 2. Het peperkoekhuis van “Babes in the Woods”.
 3. De hoge toren van Rapunzel uit “Tangled”.
 4. De oude molen.
 5. Met sneeuw bedekte landschappen van “Peter en de Wolf”.
 6. De scène “Night on Bald Mountain” uit “Fantasia”
 7. Een scène uit “The Sword in the Stone”.
 8. Belle’s dorp uit “Belle en het beest”.
 9. De Emerald Stad en het kasteel van de heks van ‘De Wizard van Oz en ‘de terugkeer naar Oz.

10.  De Reizen Van Pinokkio

Disneyland Paris Voyages of Pinocchio

Deze attractie ligt direct naast Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Deze familie-rit neemt je mee op avontuur met de beroemde houten pop Pinokkio en zijn vriend Jiminy Cricket. Aan het einde van het avontuur hoopt Pinokkio een echte jongen te worden.

Om aan de rit te beginnen, stap je in één van de houten auto’s en ga je naar de marionet show van Stromboli. Hier zie je Pinokkio samen met 2 andere poppen zingen en dansen. Plotseling zul je hier Jiminy Cricket “Kijk uit!” horen roepen, maar het is te laat omdat Pinokkio al in een kooi is gezet door Stromboli en hij wegrijdt.

Wat volgt is een spannende rit!  Bekijk de bekende personages uit de animatiefilm van Pinokkio zoals de Coachman en geniet van het instrumentale nummer van het nummer “When You Wish Upon A Star” op de achtergrond. Het is een kostbaar moment, want tijdens dit lied werd Pinokkio’s wens vervuld en veranderde hij in een echte jongen.

11. De Theekopjes Van Mad Hatter

Disneyland Paris Mad Hatter’s Tea Cups

Deze rit bevat een geliefd figuur uit de animatiefilm Alice in Wonderland, de Mad Hatter. Voor de Mad Hatter is elke dag een “vrolijke niet-geboortedag” en je bent uitgenodigd. Uitgenodigd om jezelf in de gigantische theekopjes van de Mad Hatters te gieten en rond te draaien terwijl vrolijke muziek op de achtergrond speelt. 

Als je snel misselijk wordt, maak je geen zorgen, want er is een wiel in het midden van de theekopjes waarmee je de snelheid en richting van je spin kunt aanpassen. Als je een spannende wilde rit wilt, draai je gewoon sneller aan het wiel en houd je heel goed vast!

12.  Peter Pan’s Vlucht

Disneyland Paris Peter Pan’s Flight

Deze attractie is gebaseerd op de animatiefilm Peter Pan uit 1953 en neemt je mee naar Nooitgedachtland.

De reis begint op de kinderkamer van de Darling kinderen, waar je Wendy, Michael, John en Peter Pan voor het eerst ontmoet. Vlieg vervolgens over Londen waar je enkele van de beroemde gebouwen van de stad ziet, zoals de Big Ben en de Tower Bridge. Later kom je aan in Nooitgedachtland, waar verschillende vulkanische pieken en glinsterende watervallen zijn. 

In Nooitgedachtland zie je de Verloren Jongens en de zeemeermin lagune terwijl je langs Skull Rock vaart. Wanneer je de piraten kreek binnenvliegt waar een enorm piratenschip ligt, kan je zien hoe Peter Pan het uitvecht met Captain Hook. Zal hij de kwade piraat kunnen verslaan? Maak deze rit om erachter te komen.

Conclusie

Als ik Fantasyland van Disneyland Parijs in één woord zou moeten beschrijven, zou ik het magisch noemen. En na zo’n lang artikel te hebben geschreven, wil ik echt gewoon naar Disneyland Parijs om onvergetelijke momenten in Fantasyland te beleven. En jij?