yandex

Disneyland Parijs: Durf De Toren Van Terreur Binnen Te Gaan

Character Meet & Greet At Disneyland Paris

Disneyland Parijs is een leuk themapark dat je kinderfantasieën tot leven brengt. Het is ook het huis van enkele van je favoriete stripfiguren. Van Disney-prinsessen als Assepoester, Sneeuwwitje en Ariel tot de vriendelijke beer Winnie de Poeh, Donald Duck, Goofy en nog veel meer Disney-personages die je hebt leren kennen en waarvan je houd.

Het grillige entertainments park wordt geleid door de iconische Mickey Mouse. Ik bedoel, wie zou zijn iconische silhouet ooit kunnen vergeten? Maar is het alleen een plek vol zonneschijn en fantasieën?

De ‘Donkere Kant’ Van Disneyland Parijs

Disney’s Tower of Terror

Buiten de pret van Disneyland Parijs is een donkere en enge kant die je zeker de rillingen zal bezorgen. De andere kant van Disneyland Parijs biedt een rit die zeker niet voor de zwakkeren bedoeld is. Hoewel het niet extreem ziekelijk en bloederig is als je zou verwachten, kan je zeker een goede schrik verwachten.

Disney’s Tower of Terror neemt je mee naar een rijk van angst en mysterie dat ver weg ligt van het winterse koninkrijk van Elsa, Anna en Olaf. De Tower of Terror biedt de perfecte ontsnapping van alle schattigheid in het park. Ik moet zeggen dat de attractie misschien een beetje angstaanjagend is voor de jongere bezoekers van Disneyland Parijs.

Als je dit avontuur wilt meemaken, begeef je dan naar de donkere kant van Disneyland Parijs en maak een rondleiding door het beruchte Hollywood Tower Hotel. Wat eens een betoverend huis was voor de rijken en beroemdheden van de stad Tinsel, is nu verlaten en wacht totdat de volgende gasten door zijn ijzeren poorten lopen. Als je eenmaal in de met stof gevulde lobby van het afgeleefde gebouw stapt, zet je je in lange donkere hallen neer voor een gruwelijke rit.

Onopgelost: Het Mysterie Van Het Hollywood Tower Hotel

Inside Disney's Hollywood Tower Hotel

Hollywood’s Gouden Eeuw betekende drukke dagen voor het beruchte Hollywood Tower Hotel. De populairste acteurs van het witte doek kwamen vaak langs en liepen door de glinsterende gangen van het ooit verbluffende hotel. Een troost voor hun drukke agenda’s en de nieuwsgierige ogen van hun fans.

Totdat, op een stormachtige nacht aan de vooravond van Halloween in 1936, er 5 ongelukkige zielen door de gedoemde liftdeuren van het Hollywood Tower Hotel liepen, om nooit meer te worden gezien.

Alles leek goed voor de volgende jaren tot de noodlottige nacht tijdens Halloween van 1939, toen hevig onweer het gebouw trof net toen er vier hotel hotelbezoekers en de piccolo in de lift stapte en in het niets verdween … 5 meer levens weggenomen door het geplaagde hotel.

Tot op de dag van vandaag is het onbekend wat er gebeurd is of waar ze kunnen zijn verdwenen. Het hotel werd gedwongen om voor onbepaalde tijd zijn deuren te sluiten na deze gebeurtenissen en is sindsdien verlaten gebleven.

Jaren later staat de opdoemende structuur van het hotel nog steeds hoog, wachtend op iedereen die dapper genoeg is om door de zalen te lopen en de verhalen te herbeleven die op de muffe muren blijven hangen. Verzamel je moed en ga de deuren in tijdens een stormachtige nacht die lijkt op de avond dat de mysterieuze gebeurtenissen plaatsvonden. Binnen kun je een rit maken in een van de enige werkende dienstliften van het hotel, waar Rod Serling, de Amerikaanse schrijver achter de populaire tv-serie Twilight Zone, je verwelkomt als je 13 ongelukkige verdiepingen naar beneden duikt in de Twilight Zone.

Wat Te Verwachten In De Twilight Zone Tower Of Terror

Inside the Twilight Zone Tower of Terror

Bij binnenkomst in de schemerige lobby van het hotel bevind je je bij de receptie van het gebouw, die vaag verlicht wordt door gele lampen die op stoffige, gebarsten bakstenen muren hangen. Elke stap die je zet zal worden vergezeld door een krakend geluid gemaakt door de oude en versleten verdiepingen. Op dit punt heb je een gevoel van angst en opwinding terwijl je ongemakkelijk je weg baant door de nauwe gangen die leiden naar een verslechterende stookruimte gevuld met pijpen met lekkende gas geluiden. Dit is genoeg om er rillingen van te krijgen.

Duik in de bibliotheek van het hotel dat vol zit met oude boeken en vreemde artefacten bedekt in lagen stof. In de bibliotheek is een tv-scherm dat plotseling aangaat en het ongelukkige verhaal vertelt van de hotelhotelbezoekers die de gedoemde lift zijn binnengegaan. En op dat precieze moment, zullen de deuren naar de roestige lift openen, die je ertoe aanzetten om de griezelige kamers binnen te gaan.

Ga de lift in, neem plaats en maak je klaar voor de rit van je leven.

Naar Boven Gaan Of Naar Beneden?

Guests  At Disney's Twilight Zone

Zodra je de gammele lift binnengaat, gaan de deuren dicht en de televisie weer aan waar je een man ziet die je begroet terwijl je je reis naar de ‘Twilight Zone’ maakt.

De lift komt omhoog en de deuren gaan open en je ziet een lange gang waar de witte silhouetten van de gedoemde hotelbezoekers verschijnen die er spookachtig uitzien. Op de achtergrond hoor je het geluid van de huilende wind gepaard met luide onweersbuien. De deur aan de andere kant van de gang wordt verlicht en knalt en creëert zo het geluid van brekend glas. Je bent nu aangekomen in de “Twilight Zone”. Plots wordt het pikzwart en kun je niets meer zien.

Je zult vervolgens opstijgen naar een verdieping waar een deur opent die je naar binnen roept. Je wordt daarna omhoog geduwd terwijl je voorwerpen ziet zoals een wandklok, waarvan de wijzers agressief draaien alsof ze tijdreizen impliceren, en gebouwen verbrijzeld met bliksemschichten die hier en daar worden verspreid.

Later zul je kreten horen die vol zitten met afschuw terwijl de lift begint te ascenderen en heel snel afdaalt in het pikdonker. De ene seconde sta je aan de bovenkant van het gebouw en de volgende seconde stort je plots naar beneden met het geluid van kabels en metalen die boven je hoofd ruisen en dit gaat nog een tijdje door.

Je ziet dan de hotelbezoekers weer die verdwenen zijn, maar deze keer zijn het zwarte silhouetten met blauwe lichten die hun figuren schetsen. Daarna daalt de lift in een hoog tempo en hoor je alleen het geschreeuw van je medepassagiers.

Wanneer het stopt, gaat het tv-scherm aan met een zwart-wit werveling van willekeurige objecten. Hier zie je de hotelbezoekers voor de laatste keer voordat je opnieuw verdwijnt in totale duisternis.

Vervolgens gaan de gele lampen in de lift aan en een man feliciteert voorhet overleven van de gevaarlijke “Twilight Zone: Tower of Terror”. Hij laat je dan achter met een vriendelijke waarschuwing en zegt dat je de volgende keer dat je besluit naar een verlaten Hollywood-hotel in te checken, het misschien niet overleeft.

Hierna zal je een enorme opluchting voelen want de angstaanjagende rit komt tot een einde. Wanneer de liftdeuren opengaan, groet het personeel van het hotel je en wijst je naar de uitgang.

The Twilight Zone Tower Of Terror Leuke Weetjes En Trivia

Disney's Twilight Zone Tower of Terror

Deze snelle sci-fi thriller rit is geïnspireerd op een televisieserie, genaamd The Twilight Zone, die gemaakt, gehost en geschreven is door Rod Serling. De tv-show die werd uitgezonden van 1959 tot 1964 was immens populair en ontving meerdere prijzen, allemaal dankzij de creatieve en onconventionele verhaallijnen.

De Tower of Terror was een van de allereerste en meest opvallende attracties die synoniem werd met het themapark The Disneyland.

De rit is zo populair dat hij in de top drie zit van een lijst met de 10 beste droprides ter wereld. Het is de perfecte combinatie van een griezelige verhaallijn, hologrammen, geluidseffecten, eersteklas horizontale en verticale bewegingstechnologie, en visuals, die deze attractie een must-see attractie maakt in Disneyland Parijs.

Wie Kan De Toren Van Terreur Berijden?

Kinderen, tieners en volwassenen met een lengte van ten minste 40 cm (102 cm) mogen deze rit maken. Gezien het feit dat dit een spannende, donkere drop-ride is, moeten mensen die gemakkelijk bang zijn dit vermijden. Als je een medische aandoening hebt, is het ook raadzaam om eerst je arts te raadplegen als je van plan bent deze rit te maken wanneer je naar Disneyland Parijs gaat.

Als je toevallig aan al deze vereisten voldoet, raad ik je aan om dat kaartje naar Disneyland Parijs te kopen en niet alleen de kleurrijke cartoon achtige wereld te ervaren, maar ook de “donkere kant” ervan.