yandex

Disneyland Parijs: Discovery Land

Disneyland Parijs

Afgezien van de grillige en magische wereld van Disneyland Parijs, hebben ze ook nog een terugkerend sci fi-thema waar elke nerd ondersteboven van zal staan en hun monden van open zullen vallen! 

Als je dit deel van Disneyland wilt bezoeken, kom dan naar Discovery Land! Een plek waar je de toekomst uit de eerste hand kunt ervaren. Vlieg door de ruimte, duik in spannende avonturen en ontdek geweldige uitvindingen.

Ervaar walk-throughs, spannende ritten en speel spannende games waaraan futuristische elementen zijn toegevoegd om je de ultieme “Discovery Land-ervaring” te geven.

Wat dit deel van Disneyland Parijs echt spectaculair maakt, is het feit dat het gebaseerd is op de visie van een imagineer van een futuristische metropool. Als je dit komt bekijken is het alsof je een stap zet in de toekomst. Dus doe je gordels om, terwijl we Discovery-land inschieten!

Top Attracties In Discovery Land

1. Buzz Lightyear Laser Blast

Disneyland Paris Buzz Lightyear Laser Blast

Zurg, de meest sluwe schurk in de ruimte, is op hol geslagen! Werk samen met Buzz Lightyear, de kapitein van Star Command terwijl je aan een avontuur vol actie begint als ruimte wachter. Samen versla je de kwaadaardige heerser van de ruimte om het universum te redden van het plan van Zurg om de melkweg te overheersen! 

In de buitenwijken van het Gamma-kwadrant heeft de kwaadaardige overheerser een kwaadaardig plan bedacht om de melkweg te veroveren door elke batterij te stelen. Als alle batterijen worden gestolen, zal al het arme speelgoed op de wereld machteloos zijn en niet werken, wat leidt tot het succes van het plan van Zurg. Dit betekend dat het heelal nooit meer hetzelfde zal zijn! 

Als ruimte wachter is het jouw plicht en verantwoordelijkheid om Buzz Lightyear te helpen Zurg te verslaan. Je bestuurt de space cruiser XP-41 “Op naar de sterren, en daar voorbij” en gebruikt deze om elke batterij-stelende robot in het leger van Zurgs te vernietigen. Ga er tegenaan en wees de held die je altijd was en red het universum. 

Inspiratie 

Discovery Land en deze attractie in Disneyland Parijs zijn geïnspireerd door een van de meest geliefde hoofdrolspelers van Toy Story, Buzz Lightyear in zijn ruimteavontuur op zijn zoektocht om zijn nemesis Zurg te verslaan. 

Hoe de Attractie Werkt 

Je gebruikt je “ruimtekanon” en schiet een infraroodlaser naar een constellatie met ‘Z’ badges. Voordat het spel begint, is er een missiebriefing samen met Buzz Lightyear in Star Command. Daarna ga je aan boord van een star cruiser (XP-41) en begin je je interplanetaire strijd met Zurg in het Gamma-kwadrant. 

Vecht samen met Buzz Lightyear en versla zijn aartsvijand en zijn leger van robotachtige dieven. Gebruik je joystick aan boord, draai de cruiser in een volledige 360 ​​graden boog en richt je op de “Z” toppen en schiet je lasers om punten te verzamelen. 

Je kunt vervolgens je punten in een rang bord laten plaatsen, waar je naar het dashboard kunt kijken en je rang kunt zien waar de laagste rank een “Space Cadet” is en de hoogste een “Galactic Hero”. Concurreer met je vrienden of zelfs je eigen persoonlijke record in dit spel dat op Toy Story geïnspireerd is. 

2. Orbitron – Machine Volantes

Gebruik je verbeeldingskracht om naar plaatsen te gaan waar je nog nooit eerder bent geweest en spring op een raket voor een leuke verkenning van de ruimte. Leuk weetje? Het uitgebreide sterrenstelsel van deze rit werd geïnspireerd door de schetsen en visies uit de dromen van een van de grootste artiesten die ooit geleefd heeft: Leonardo da Vinci. 

Leonardo da Vinci veranderde de manier waarop we naar het universum keken met zijn eens controversiële uitspraak “Il sole non si muove”, wat letterlijk betekent “de zon beweegt niet” in het Italiaans. Vervolgens legde hij uit dat de planeten rond de zon bewegen en niet andersom. 

Zo is de attractie “Orbitron – Machines Volantes” in Disneyland Parijs geboren. In deze attractie kan je meegaan met de wervelende planeten terwijl ze rond de centrale as van de zon draaien. 

3. Autopia 

Disneyland Paris Autopia

In deze attractie ben je de eigenaar van de Astro coupe 9000, wat de jaren 1950-versie is van hoe de auto van de toekomst eruit zou zien. 

Rijd rond in stijl en bewonder de “snelwegen van de toekomst” die zijn omzoomd met bomen en voorzien zijn van grote wolkenkrabbers en billboards.

Leuk Weetje 

Toen de Imagineers brainstormden over ideeën voor het ontwerp van “Autopia Cars”, wilden ze een futuristische en tijdloze look, waardoor de Art Deco Style ontstond. Het thema dat werd geïnspireerd door Walt Disney’s Magic Highways in de jaren 50, werd ook vooral beïnvloed door de visie van de jaren 1930 op de toekomst. 

Autopia is een van de allereerste Disneyland-attracties in het jaar 1955 en is aanwezig in alle andere vijf Disneyland-themaparken. Het wordt echter anders genoemd in Disneyland Florida, waar het “Tomorrowland Speedway” wordt genoemd. In Disneyland Hong Kong, worden de Autopia-auto’s aangedreven door elektriciteit, waardoor het een bijgewerkte versie van de rit is. 

4. Les Mystères du Nautilus

Disneyland Paris Les Mystères du Nautilus

 Stap naar binnen, of moet ik zeggen duik, in de wilde geest van de Jules Verne en spring binnen in de legendarische onderzeeër van kapitein Nemo.

Terwijl je dieper door de gangen van het schip wandelt, ontdek je enkele van de meest gruwelijke geheimen van de zee. Het feit dat het water 20.000 liga’s onder de oceaan kalm is, betekent niet dat het veilig is. Er ligt gevaar op de loer in de donkere afgrond.

Leuke Weetjes 

Deze enorme attractie in Discovery Land werd gemaakt door de briljante geest achter “20.000 Leagues Under the Sea”, Tom Sherman. Wat dit nog interessanter maakt, is het feit dat Sherman, ondanks dat hij destijds ernstig ziek was, toegewijd was aan het recreëren van de set en rekwisieten van de film voor de attractie. Hij heeft zelfs enkele elementen toegevoegd aan het walkthrough plan die niet in de film te zien waren, zoals hoe de ene kamer met de andere is verbonden. 

In de gigantische inktvis aanval scènes gebruikte de film een ​​methode die ‘droog voor nat’ wordt genoemd, ook al heeft de attractie alleen water in het glazen venster aan de voorkant. In DisneySea in Tokio hebben ze een andere benadering van de rit, omdat ze een grotere versie bieden met gesimuleerde liften en mini-subs in een onderwater landschap.

5. Disneyland Railroad : Discovery Station 

Dwaal rond in de futuristische wereld van Disney terwijl je aan boord van de Disney Railroad klimt en met de trein door de Astroport van Star Tours reist. 

Het Discovery Land Station was toegevoegd na de opening van het park in 1993. Omdat dit ook deel uitmaakt van het Discovery Land-concept, is dit het enige Disney-park waar je een Discovery Land Station kunt vinden, hoewel andere parken vergelijkbare stations hebben met het Discovery Land Station.

6. Videopolis Theater

Videopolis Theatre Disneyland Paris

Neem de tijd om te ontspannen na een lange en vermoeiende dag vol actie en geniet van enkele van de meest beroemde korte films van Disney en Pixar in CinéDisney. Als je geen zin hebt om films te kijken en liever geniet van een kopje koffie en cake, dan kan je dat doen bij Café Hyperion. 

Het Videopolis-theater heeft een track record van 15 succesvolle jaren in productie. Het werd geopend voor het publiek in 1992 en werd beschouwd als het centrum van Discovery Land. De dingen gingen echter bergafwaarts omdat de financiën van het park toen slecht waren. Dit leidde tot de annulering van Videopolis. Het werd vervangen door een goed gepromote show-versie van Belle en het Beest. 

In 2004 werd het podium weer beroemd omdat het de taak had om een ​​high-budget podiumshow te organiseren, geïnspireerd door de beroemde animatiefilm uit de jaren 90, “The Legend of the Lion King”. De show was een spectaculaire muzikale aanpassing die 3 en een half uur duurde. Het combineert speciale effecten die nooit tevoren gezien zijn met een uitzonderlijke casts van uitstekend Broadway-talent. Maar toen kreeg het een ander probleem: het gebouw had een beperkte capaciteit waardoor mensen lange uren moesten wachten om een ​​kaartje te bemachtigen.

Kort daarna begonnen mensen opnieuw hun interesse te verliezen. Toen besloot Disney vanwege een slecht rendement op de investering dat de dure show niet langer praktisch was. De show eindigde in 2009. 

Jarenlang verscheen Videopolis alleen nog maar voor het hosten van korte Disney-films en af ​​en toe livemuziek. Maar uiteindelijk scheen het licht van het sterrendom opnieuw in het theater dankzij de show “Launch of the Jedi Training Academy”. 

Hieronder vind je een lijst met eerdere en huidige producties, inclusief andere evenementen die werden georganiseerd in het Videopolis-theater: 

Huidige Producties

 • – Jedi Training Academy (2015 – )

Eerdere Producties

 • – The Legend of the Lion King (2004 – 2009)
 • – Mickey’s ShowTime (2003 – 2004)
 • – Minnie’s Birthday Surprise (2002 – 2003)
 • – Mulan – La Legende (1998 – 2002)
 • – Disney Magic Forever (1998)
 • – Disney Classics – The Music and the Magic (1998 – 1998)
 • – Beauty and the Beast (1993 – 1996)
 • – Rock Shock (1992) (1995)

Andere Evenementen

 • – CinéDisney (2010 – 2015) (Disney and Pixar shorts)
 • – Cinéma Mickey (2009 – 2010) (Classic Mickey shorts)