yandex

Disneyland Parijs: Alles Wat Je Moet Weten Over Het Rijden Naar Europa’s Grootste Themapark

 

Disneyland Paris

Wist je dat je Disneyland Parijs gemakkelijk met de auto kunt bereiken? Als je dit niet wist, lees dan verder om erachter te komen hoe jij en je familie of vrienden de reis naar dit themapark kunnen veranderen in een spannende roadtrip.

In dit artikel geef ik details over:

 1. Hoe je naar Disneyland kunt rijden

 2. Waarom je naar Disneyland Parijs zou rijden

 3. Waar je kunt parkeren bij het park en hoeveel het je zal kosten.

Waarom Zou Je Naar Disneyland Parijs Rijden?

 1. Je kunt je auto vullen met alle spullen die jijzelf of je kinderen nodig hebben voor de vakantie naar het park zonder je zorgen te hoeven maken over het betalen aan teveel bagage.
 2. Sommige resorts in Disneyland Parijs zoals Davy Crockett hebben geen pendeldienst om je naar de parken te brengen. Zonder auto moet je naar de parken lopen, waardoor je al moe bent voordat je aan het park begint.
 3. Je kunt het landschap rondom Parijs en de buitenwijken in je eigen tempo bewonderen zonder je zorgen te hoeven mak en over vertrek van de vlucht of trein.
 4. Rijden naar Disney kan goedkoper zijn dan een vliegticket kopen.

Hoe Kom Je Bij Disneyland Parijs Met De Auto?

Driving To Disneyland Paris

Aangezien je dit leest, neem ik aan dat je van plan bent of tenminste overweegt om naar Disneyland Parijs te rijden. Ik ben twee keer in het resort geweest en de tweede keer maakte ik een leuke roadtrip met mijn vrienden in mijn pick-up.

Onze reis naar het park begon in Amsterdam, waar ik en mijn vrienden op vakantie waren. Na een paar dagen in de Nederlandse hoofdstad besloten we om naar Parijs te gaan, dat maar een paar uur rijden is, om vervolgens verder te gaan naar Marne-la-Vallée, waar Disneyland Parijs zich bevindt.

We hadden een geweldige tijd onderweg, maar ik zal je niet vervelen met de verhalen van alles wat we gedaan hadden vanaf het moment dat we Amsterdam verlieten. Ik zal meteen ter zake komen en je vertellen hoe je vanuit Parijs naar Disneyland kunt gaan.

Het park ligt 32 kilometer ten oosten van Parijs en je kunt er in ongeveer een uur komen. Daarheen rijden is vrij eenvoudig, ongeveer 25 kilometer nadat je Parijs verlaat, nabij luchthaven Charles de Gaulle, neem je afslag 5 richting Marne-la-Vallée. Volg vanaf hier de borden met Mickey Mouse en Disneyland Parijs erop om naar het magische park te gaan.

Directions To Disneyland Paris

Als je niet goed bent met routebeschrijvingen, lees dan de tips hieronder die je zullen helpen een vlotte reis te maken.

 1. Gebruik GPS. Je kunt de GPS in je auto of telefoon gebruiken om toegang te krijgen tot Google Maps voor duidelijke aanwijzingen die je helpen navigeren van Parijs naar Marne-la-Vallée. Ik hou van Google Maps omdat het je stapsgewijze aanwijzingen geeft en je waarschuwt als er verkeer voor je is. Om veilig te rijden kun je de audio-assistentie gebruiken of laat je reisgenoten de aanwijzingen van de GPS opvragen.
 2. Je kunt onderweg even stoppen om de weg te vragen. Als je verdwaalt, is er niets mis mee met ergens stoppen om te vragen hoe je naar Disney kunt gaan. Maar als je je GPS goed gebruikt, hoeft je dit niet te doen. Ook zijn er genoeg verkeersborden die je wijzen naar waar de magie gebeurt, dus volg ze scherp.

Disneyland Parijs: Je Auto Parkeren

Als je eenmaal aankomt in Disneyland Parijs, zul je zeker opgewonden zijn en uitkijken naar de eerste stappen in de ‘gelukkigste plek op aarde’, maar eerst moet je een parkeerplaats voor je auto vinden. Dit is een van de nadelen van het naar het park gaan met een auto, omdat je misschien wat tijd door zal brengen met het zoeken naar een lege parkeerplaats.

Disney heeft verschillende plaatsen waar je je auto kunt parkeren. Deze zijn onder anderen:

Het Disney Auto Park

Disneyland Paris Car Park

Je kunt hier je auto parkeren voor €30 per dag. Bussen, recreatieve voertuigen (RV) en campers betalen €45, terwijl motorfietsen de goedkoopste parkeerkosten betalen met €25. Deze parkeerplaats ligt op enige afstand van de Disney-parken, dus je moet een paar minuten lopen voordat je bij de ingang komt.

Als je wilt, kun je meer betalen, in dit geval €45, om te parkeren bij de nieuwe Disney parking slots die dichter bij de Disney-parken liggen.

Parkeerplaats Van De Disney Hotels

Als je in één van de Disneyland Hotels verblijft, kun je GRATIS parkeren. Zodra je je hotel boekt, krijg je een Easy Pass, waarmee je toegang krijgt tot de parkeerplaats van het hotel waar je verblijft.

Hier is een lijst van de Disney-hotels waar je kunt verblijven om gratis te parkeren:

 1. Disneyland Hotel
 2. Disney’s Hotel New York
 3. Disney’s Newport Bay Club
 4. Disney’s Sequoia Lodge
 5. Les Villages Nature Paris
 6. Disney’s Hotel Cheyenne
 7. Disney’s Hotel Santa Fe
 8. Disney’s Davy Crockett Ranch

Parkeerplaats Van De Disney Partner Hotels

Het Disneyland Resort is een partnerschap aangegaan met verschillende hotels om meer accommodatiemogelijkheden voor de gasten beschikbaar te maken. De Disney-partner hotels zijn:

 1. Vienna House Dream Castle Hotel
 2. Vienna House Magic Circus Hotel
 3. Radisson Blu Hotel
 4. Algonquin’s Explorers Hotel
 5. Campanile Val de France
 6. Hôtel l’Elysée Val d’Europe
 7. Adagio Marne-la-Vallée Val d’Europe
 8. B&B Hotel

Als je in één van deze hotels verblijft, met uitzondering van Algonquin’s Explorers Hotel, betaal je €25 om te parkeren bij hun parkeergarages.

Parkeren Voor Bezoekers Met Speciale Behoeften

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor bezoekers met speciale behoeften in Disneyland Parijs. Als je reist met mensen met speciale behoeften, kun je om hulp vragen om deze plekken te vinden bij het betreden van de parkeerplaats voor gasten.

Als je in één van de Disney Hotels verblijft, kan je gratis parkeren op de parkeerplaats van het hotel.

Parkeerplaatsen Buiten Disneyland Parijs

Als je de parkeerplaats van het resort prijzig vindt, kun je je auto buiten Disneyland parkeren. Er zijn wat goedkopere parkeerplaatsen, bijvoorbeeld een openbare parkeerplaats bij Vinci Park, dat op korte afstand van het pretpark ligt.

Hier kan je parkeren voor slechts 10 euro voor de hele dag, vergeleken met 30 euro voor de officiële Disney-parkeerplaats. Andere parkeermogelijkheden buiten Disney zijn onder meer:

 1. Blue Valet — €45 per dag
 2. Val d’Europe — €2.30 voor 2 huur
 3. Vaires Torcy — €2.40 voor 2 huur
 4. Quick Parking Roissy CDG — €29.50 per dag
 5. Air Parking Degriff — €25 per dag

Openingstijden Van De Parkeergarage Van Disneyland Parijs

De parkeergarage van Disneyland Parijs gaat open om 07:30 uur. Het sluit 30 minuten nadat de parken zijn gesloten. Houd er echter rekening mee dat hun parkeeruren zonder waarschuwing kunnen veranderen.

Voor meer informatie over de parkeerregels en voorschriften van Disneyland Parijs, kun je hun website hier bezoeken.

Conclusie

Disneyland Paris Entrance

Naar Disneyland Parijs gaan is zeker een goed vakantieplan. De magie kan beginnen met een roadtrip met je familie en vrienden. Je hoeft alleen maar je reis te plannen, een afspeellijst voor te bereiden voor onderweg, en te tanken!

Om ervoor te zorgen dat je roadtrip goed verloopt, is hier een korte samenvatting over het rijden naar Disneyland Parijs:

 1. Controleer je voertuig om te zien of het in goede staat is voor de reis.
 2. Gebruik de GPS om de juiste routebeschrijving naar Disneyland Parijs te krijgen.
 3. Stop om de weg te vragen als je verdwaalt of niet zeker weet hoe je daar kunt komen.
 4. Verantwoord rijden.
 5. Verblijf in een Disney Hotel of één van de partnerhotels om gratis te parkeren.
 6. Wees zeker dat je ook veel lol hebt tijdens het rijden naar de bestemming evenals in het park.

Wat Nu?

Wat Zijn De Openingstijden Van Disneyland Parijs?

Disneyland Parijs is elke dag open. De magie begint meestal om 10.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De openingstijden zijn echter afhankelijk van het seizoen. Soms sluit het park later dan normaal, vooral tijdens speciale evenementen zoals het Oudejaarsfeest wanneer het na middernacht sluit.

Hoeveel Kosten Disneyland Parijs Tickets?

Voor een bezoek van 1 dag en 1 park kost de standaard ticket aan de gate €87 voor volwassenen en €80 voor kinderen. Als je 2 parken op 1 dag wilt bezoeken, kost dat respectievelijk €107 en €100. Tijdens het hoogseizoen of grote evenementen kunnen de ticketprijzen stijgen.

Voor Hoeveel Dagen Is Het Goed Om Disneyland Parijs Bezoeken?

Het ideale is om 2 tot 3 dagen in het resort door te brengen. Dit geeft je genoeg tijd om te touren en alle bezienswaardigheden en activiteiten te ervaren zonder je gehaast te voelen. Dit geldt met name wanneer het resort tijdens het hoogseizoen wordt bezocht.