yandex

De parken en toegangskaartjes

Elroys Tip:

Ik raad aan dat je vooraf boekt, dan krijg je namelijk een koritng. Via deze link kun je een speciale korting bemachtigen. Betaal met iDeal, 100% Veilig, inclusief eventuele actieve kortingsactie

Klik Hier om met laagste prijsgarantie toegang tot Disneyland Parijs te kopen

Ben jij een liefhebber van tekenfilmfiguren als Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy? Dan moet je zeker weten eens naar Euro Disney in Parijs gaan. Hier kom je deze figuren namelijk allemaal tegen. En dat is niet het enige, want er zijn ook talloze attracties te vinden in het park. Je kunt je overigens niet vermaken in slechts één park, want Euro Disney bestaat uit twee attractieparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Kortom: jij zult je hier prima vermaken. Benieuwd naar wat je kunt verwachten? Lees dan vooral verder. Wij gaan hieronder namelijk in op de tweeparken. Daarnaast vertellen wij je ook hoe jij aan goedkope tickets kunt komen.

Disneyland Park

Dit park werd in 1992 geopend. Het Disneyland Park is het grootste park dat je op Disney-resort net buiten Parijs aantreft. Dit park heeft namelijk een oppervlakte van liefst 404.000 m2 en een omtrek van zo’n 2,5 kilometer. Je kunt hier dus met gemak verdwalen. Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, is het park opgedeeld in vijf verschillende themagebieden. De thema’s zijn: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. In elk van deze themagebieden vind je diverse attracties. Populaire achtbanen in dit park zijn onder meer Big Thunder Mountain en Space Mountain. Ook het spookhuis Phantom Manor en de darkride Pirates of the Caribbean zijn ongekend populair. Belangrijk om te weten is dat Disneyland Park niet alleen qua oppervlak, maar ook qua bezoekersaantallen het grootste park van Disneyland Parijs is.

Walt Disney Studios Park

In maart 2002 werd het Walt Disney Studios Park geopend als tweede park van Disneyland Parijs. Dit park is ruim zeventien hectare groot en richt zich voornamelijk op de film en showbusiness. Disneyland Parijs heeft ook dit park opgedeeld in themagebieden, die beter bekend staan als ‘Studio Lots’. De afzonderlijke gebieden heten: Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard en Backlot. Er zijn de afgelopen jaren weliswaar steeds meer attracties gebouwd in dit park, maar het Walt Disney Studios Park is nog altijd kleiner dan het eerste park van Disneyland Parijs. Enkele grote attracties in dit park zijn: Rock ’n Roller Coaster, The Twilight Zone Tower of Terror en Crush’s Coaster.

Overnachten

Ga jij binnenkort naar Disneyland Parijs? Beperk je bezoek dan niet tot slechts één dag. De ervaring leert namelijk dat dit veel te kort is. Disneyland Parijs is gewoonweg te groot om in één dag te ontdekken. Gelukkig bestaat het park uit meer dan alleen attracties. Je vindt er namelijk ook de nodige hotels. Hier kun jij overnachten, zodat je langer dan één dag in Disneyland Parijs kunt verblijven. Koop tickets voor het park en het hotel niet afzonderlijk, want dan ben je vaak duurder uit. Wanneer je ze combineert, ontvang je vaak korting.

Tickets voor Disneyland Parijs

Is het bezoeken van Disneyland Parijs één van jouw wensen? Dan mag je flink sparen. Tickets voor het park zijn namelijk behoorlijk duur. Althans, wanneer je ze via de reguliere website koopt. Je kunt de tickets voor Disneyland Parijs tegenwoordig echter ook aanzienlijk goedkoper aanschaffen. Op het internet worden de tickets namelijk vaak met korting aangeboden. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten waar zij het moeten zoeken. Wil jij tickets voor Euro Disney aanschaffen? Hier lees je hoe jij tickets voor Disneyland Parijs koopt met korting.