yandex

Ben Je Een Reis Aan Het Plannen Naar Disneyland Parijs?

Dit is wat je moet weten voordat je vertrekt – Hoe je er moet komen, wat de beste attracties zijn, wat je kunt eten en waar je moet verblijven.

Tourists At Disneyland Paris

Geïnspireerd door Europa’s beste sprookjes, was Disneyland Parijs de realisatie van grote verbeelding. Over verschillende continenten is dit themapark een magische plek voor mensen van alle leeftijden.

Oorspronkelijk geopend in 1992 als Euro Disney, bestaat Disneyland Parijs uit twee themaparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Het heeft ook een winkeldorp, diverse restaurants en pubs in de omgeving.

Attracties

Disneyland Park

Hier vind je, net zoals de tegenhangers van het park in de VS en Japan, het iconische kasteel van Disneyland. Als je door Main Street naar het park loopt, is er aandacht voor detail terwijl je langs prachtige verlichting naar de tuinen in Fantasyland loopt en de verborgen bochten en wendingen in Adventureland binnenkomt. Imageneers van Disney hebben scènes van het witte doek omgezet naar realiteit.

Main Street, USA

Main Street, USA

Nadat je het park bent binnengegaan, ga je langs Main Street om het leven en de tijden van middle town Amerika in al zijn glorie te ervaren tijdens de jaren 1900, compleet met kostuums, pubs en zelfs het transport. Hier kun je ook Mickey Mouse, Daisy en andere Disney-figuren ontmoeten.

Als je de kans krijgt, kun je een ritje maken op de door paarden getrokken trams. Schema’s veranderen dagelijks en de reis is afhankelijk van de stemming van de paarden, dus je moet op de trams rijden wanneer deze beschikbaar zijn.

Je kunt ook iconische 20e-eeuwse auto’s rijden die je meenemen naar alle attracties, waaronder Liberty Arcade, Discovery Arcade en het Disneyland Railroad-Main Street USA Station.

Frontierland

Frontierland, gelegen aan Main Street USA, is een eerbetoon aan het Wilde Westen van Amerika en de goudkoorts in de 19e eeuw. De legende is dat deze stad wordt achtervolgd door geesten die de goede oude tijd willen herleven.

Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain

Deze achtbaan is een van de meest iconische attracties van Disneyland die je in alle Disneylands kunt vinden. Van deze wilde rit heb je uitzicht op het hele park.

Phantom Manor

Pluk je moed op om dit spookhuis te verkennen, waarvan wordt gezegd dat het het huis is van 999 geesten. De geluidseffecten van de attractie zijn in het Frans, maar dat neemt de leuke ervaring niet weg.

Andere bezienswaardigheden in Frontierland zijn: Thunder Mesa Riverboat Landing, Rustler Roundup Shootin ‘Gallery, Pocahontas Indian Village en Disneyland’s Frontierland Depot.

Adventureland

Dit park is gericht op het recreëren van het avontuur van enkele van de beroemde Disney-franchises. Het is verdeeld in drie themaparken gewijd aan Indiana Jones, Pirates of the Caribbean en Aladdin.

Indiana Jones And The Temple Of Peril

Indiana Jones And The Temple Of Peril

Deze wilde achtbaan kronkelt en spint door een verlaten tempel die het uithoudingsvermogen van zelfs de meest ervaren pretpark gangers test. Denk twee keer na voordat je in deze attractie gaat als je een beetje kwetsbaar bent. Een bonus is dat deze rit een van de kortste wachttijden heeft.

Pirates Of The Caribbean

Deze waterige rit neemt je mee op een lang kronkelend avontuur door het piratengebied. Helaas kan je de Fastpass niet gebruiken voor deze rit omdat deze een enorme capaciteit heeft. De wachttijd schommelt tussen 15 en 45 minuten.

Le Passage Enchanté d’Aladdin

Een mysterieuze, gezinsgerichte rit die het verhaal van Alladin en zijn avonturen vertelt. Het heeft een van de beste Arabische en Indiase invloeden in het hele Disney-park.

Andere bezienswaardigheden in Adventureland zijn: Les Cabane de Robinson, Pirate’s Beach en Pirate Galleon.

Fantasyland

Disneyland ParisFantasyland

Hier komen de sprookjes van Disney tot leven en zijn ze de belangrijkste attractie voor meisjes en jongens, waar ze hun favoriete Disney-prinsessen en -prinsen kunnen ontmoeten.

Het Kasteel Van Doornroosje

Het iconische kasteel dat je aan het begin van elke Disney-film en op bijna elke foto van Disneyland ziet is een betoverend gezicht. Maak een wandeling naar de kerkers om de vuurspuwende draak met rode ogen te zien.

Le Carrousel de Lancelot

Dit is een aangename rit voor het hele gezin dat het leven van de beroemdste ridder van koning Arthur, Sir Lancelot, uitbeeldt. Ook al is het erg populair, heeft deze attractie een korte wachttijd.

Peter Pan’s Vlucht

Vlieg met Peter Pan en Wendy vanuit hun slaapkamer de lucht in boven Londen en ontmoet onderweg verschillende figuren uit het Disney-sprookje. Deze attractie is sinds de opening enorm gegroeid en de wachtrij kan behoorlijk lang worden, dus zorg ervoor dat je deze attractie prioriteit geeft vlak na je Adventureland-ritten.

Andere attracties in Fantasyland zijn: Les Voyages de Pinnochio, Blanche Niege en Les Sept Nein, Dumbo the Flying Elephant, Mad Hatter’s Tea Cup, Alice’s Curious Labyrinth, Princess Pavilion, It’s a Small World, en het Fantasyland Disneyland Railroad Station.

Discoveryland

Disneyland Paris Discoveryland

Reis naar de toekomst van menselijke innovatie in de futuristische attracties van Discoveryland en de spannende sci-fi ruimte-avontuur ritten.

Hyperspace Mountain

Deze intense achtbaan met drie volledige loops is de meest bekende attractie in Discoveryland en is zeker niet voor angsthazen. De wachtrij voor deze rit groeit snel uit tot een lange rij. De wachttijd is meestal van 45 minuten tot meer dan een uur, maar het is het wachten waard als je zin hebt in een ongeëvenaarde spannende rit.

Buzz Lightyear’s Laser Blast

Dit is ook een zeer populaire rit in Discoveryland. Versla de kwaadaardige keizer Zurg terwijl hij batterijen steelt uit het speelgoed. Je zou dit vroeg in de ochtend of aan het einde van je dag moeten proberen, omdat de bezoekers vaak meerdere keren erin willen om hun vorige scores te verslaan.

Andere bezienswaardigheden in Discoveryland die het proberen waard zijn: Orbitron, Autopia, Les Mysteries de Nautilus en Star Wars.

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park

Dit is het zusterpark van Disneyland Park, geopend in 2002. Hoewel het een van de kleinste parken ter wereld is, zit het boordevol spannende attracties die veel bezoekers aanbevelen. De grote renovatie begon in 2019 om plaats te maken voor een groot aantal nieuwe op Marvel geïnspireerde attracties die naar verwachting volledig toegankelijk zullen zijn in 2023.

Production Courtyard

Dit gebied bepaalt de toon van het studiopark, omdat het de eerste attractie is wanneer je binnenkomt. De binnenplaats heeft verschillende attracties met stuntshows en geweldige attracties op basis van Disney-actiefilms en franchises, zoals: Twilight Zone Tower of Terror, Marvel Super Heroes United, Studio Tram Tour, Behind the Magic, Stitch Encounter en Disney Jr. Live op Stadium.

Toon Studio

Dit is het grootste gebied van het park, waar je de wereld van de animatiefilms van Disney kunt beleven dankzij Pixar. Deze attractie is gemaakt voor kinderen, maar ook voor volwassenen die zijn opgegroeid met het kijken naar Pixar-films zullen er zeker ook van genieten.

Enkele van de attracties in dit park zijn: Crush’s Coaster, Magic Carpet over Agrabah, Cars Quatre Roues Royalle, Toy Story Playland, Ratatouille: The Adventure, en Mickey and the Magician.

Backlot

Bekijk de auto-stunts en ervaar de speciale effecten van de film Armageddon. Geniet van deze attractie terwijl deze nog open is, want dit gebied zal binnenkort worden omgetoverd tot een door Marvel geïnspireerde attractie.

Hier kan je genieten van de volgende attracties: Rock n ‘Rollercoaster – Avec Aerosmith, Armageddon: Les Effects Speciaux en Moteurs … Action! Stunt Show Spectacular.

Wanneer Is Het Het Beste Om Naar Disneyland Gaan?

Disneyland Parijs heeft de Eiffeltoren ingehaald als de populairste toeristische bestemming van Europa. Het is een van de meest bezochte themaparken ter wereld met meer dan 15 miljoen bezoekers in 2017. Het ideale moment om de parken te bezoeken is wanneer het aantal bezoekers laag is en het weer over het algemeen goed is. Een goede vuistregel is om de Franse feestdagen te vermijden, want dan gaat de lokale bevolking naar Disneyland. Houd er echter rekening mee dat sommige parades en shows tijdens het laagseizoen mogelijk niet werken.

De volgende zijn enkele van de beste en slechtste tijden om Disneyland Parijs te bezoeken.

Christmas At Disneyland Paris

2 Januari – Maart

Deze tijd van het jaar is absoluut een van de beste tijden om Disneyland Parijs te bezoeken. Het aantal bezoekers is laag en je hebt de kans om te zien hoe het hele Disneyland-park glinstert in de sneeuw. Je moet echter opletten voor de wintervakanties van 2 weken, meestal midden februari tot half maart, omdat er dan extra mensen in het park zijn.

April

Als je het kunt vermijden, bezoek Disneyland dan niet in april, want het aantal bezoekers groeit naarmate het weer beter wordt. De paasvakantie is ook in april. Het is ook het begin van de voorjaarsvakantie, wanneer lokale studenten massaal naar Disneyland trekken. Probeer, als je kunt, je bezoek te boeken van mei tot juni, wanneer de prijzen over het algemeen lager zijn.

Juli To Augustus

Dit is de zomervakantie, dus verwacht dat het park in deze maanden veel drukker is. Reizigers uit heel Europa bezoeken Disneyland Parijs gedurende deze periode, waardoor het wachten in de rij van populaire attracties aanzienlijk langer duurt. Zelfs doordeweekse dagen zijn druk in deze maanden. De hotelprijzen zijn ook hemelhoog en zijn voor sommigen misschien niet betaalbaar, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren. De temperatuur tijdens de zomermaanden is meestal draaglijk.

September Tot 23 December

De rest van de herfst en het begin van de winter zorgen ervoor dat het park op een spookstad lijkt. Hoewel er twee evenementen zijn die het park aantrekkelijk maken voor meer mensen: Halloween en Allerheiligen. Deze maanden zijn een goed moment om het park te bezoeken als je niet omringd wilt zijn door al teveel mensen. Als je ook van de kerstversieringen van het park wilt genieten, maar niet met al teveel toeristen, is de eerste week van december je beste keuze.

24 December Tot 1 January

Dit is de drukste week van het jaar in Disneyland Parken over de hele wereld. Het park zit vol met lokale en internationale toeristen, om daar de unieke Disney magie tijdens de vakantie te ervaren. Het wordt aanbevolen dat je drie tot vier maanden van tevoren met de voorbereidingen begint. Zorg er ook voor dat je profiteert van de Fastpass. Omdat er veel speciale evenementen en interessante decoraties zijn, kun je lange rijen en een enorme drukte verwachten.

Hoe Ga Je Naar Disneyland Parijs?

Met Het Vliegtuig

Beide internationale luchthavens in Parijs zijn goed verbonden met Disneyland Parijs. Vanaf Charles de Gaulle International Airport (CDG) is er een snelheidstrein vanaf terminal 2, die je binnen ongeveer 10 minuten naar het resort brengt.

Vanaf Orly Airport moet je echter drie verschillende treinen nemen: Orlyval, van Orly Airport naar Antony. Vervolgens RER B, naar Chatelet-Les Halles, en tenslotte RER 4 om naar Marne-la-Vallée Chessy te gaan.

Luchthaven Transfers

Als je met je gezin of met een groep reist, kun je een taxi nemen of een privé VTC-pendeldienst boeken.

Een VTC-shuttle is net als een uber. Je moet het van tevoren boeken, omdat ze niet op de luchthaven mogen wachten voor passagiers. De reis is een vaste prijs, zodat je weet wat je vooraf moet betalen. Er zijn ook geen extra kosten voor extra bagage zolang het allemaal in één auto past.

Met De Auto

Als je uit Frankrijk komt of uit een buurland zoals Duitsland, België of Nederland, is het reizen met de auto de beste keuze. Het snelweg systeem van Frankrijk is er fatsoenlijk en je zult gemakkelijk Disneyland Parijs vinden. Je moet altijd wat contant geld en / of creditcards bij je hebben, omdat de Fransen hoge kosten in rekening brengen voor het gebruik van hun snelweg. Vergeet ook niet dat ze in Frankrijk rechts rijden.

Met De Bus

Als je in Parijs verblijft en je wilt gewoon een dagje naar Disneyland, dan kun je een pakket krijgen met een bus-service. De bus haalt je op en zet je af op dezelfde plek, meestal in het centrum van Parijs. Ze hebben een vast schema met dagelijkse uitstapjes. Ze bieden ook vervoer tussen het ophaal- en afleverpunt van je accommodatie.

Met De Trein

Disneyland Parijs heeft een eigen treinstation. De route eindigt daar. Omdat het erg populair is, verwacht dat er altijd een reis van en naar dat station gaat. De officiële naam van het station is Marne-la-Vallée Chessy, maar deze benaming wordt alleen gebruikt voor de kaartautomaten; werknemers begrijpen het als je hen gewoon vertelt dat je naar Disneyland wilt. Als je dus in het centrum van Parijs bent, kun je naar RER A4 gaan en vervolgens je weg vinden naar het Disneyland Station.

Disneyland Ticketprijzen

De toegangsprijs voor Disneyland Parijs is bijna hetzelfde als voor alle andere Disneylanden. Er zijn vier soorten tickets waaruit je kunt kiezen. Met het parkticket 1 dag, 1 park, kan je 1 park (van de twee) per dag bezoeken. Als je beide parken wilt bezoeken, kan je het Park Hopper-ticket kopen dat beschikbaar is voor één, twee of drie dagen. Hoe meer dagen je ticket is, hoe goedkoper de prijs per dag.

Bespaar Tijd Met Fastpass

Disneyland Parijs FASTPASS is een gratis service waarmee je met weinig wachttijd kunt genieten van de populairste attracties, zoals Hyperspace Mountain en The Twilight Zone Tower of Terror. Steek eenvoudig je Disney Park-toegangsbewijs in de FASTPASS-machine in de attractie die je wilt rijden en kom terug op je toegewezen tijd en binnen een paar minuten kan je al in de attractie springen..

Waar Kan Je Eten?

Restaurants At Disneyland Paris

Er zijn veel restaurants en bars in Disneyland Parijs en ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn allemaal duur. Er zijn fast-food locaties en luxe locaties. In Café Mickey kost het bijvoorbeeld 130 euro voor vier personen. Maar hier komen de Disney-personages naar je tafel zodat je een foto kunt maken in plaats van in de rij te staan.

Hier zijn enkele andere opties voor het eten:

Het McDonald’s restaurant in Disney Village is de grootste McDonald’s ter wereld en is waarschijnlijk de goedkoopste fast food-joint in het park, maar verwacht niet dat de prijzen zo goedkoop zijn als die van andere McDonald’s.

Het Disney Village is het voornaamste eetgedeelte in het park met een variatie aan restaurants en winkels, waaronder een steakhouse, het Rainforest Café en het kasteel van koning Ludwig.

Als je wilt eten in een interessante omgeving, probeer dan The Blue Lagoon, gelegen binnen de Pirates of the Caribbean-rit. Het eten is vrij duur, maar je betaalt eigenlijk voor een unieke eetervaring.

Als je in een van de Disney-hotels verblijft, is een standaard ontbijtbuffet meestal inbegrepen. Het is niets bijzonders, maar het is genoeg om mee te gaan tot lunchtijd.

Tips Voor Tussendoortjes In Het Park

Neem altijd voldoende vloeistof mee wanneer je door het park wandelt. Je loopt de hele dag, dus je moet hydrateren, vooral als je in de zomer op bezoek bent.

Je zult borden in het park zien met de tekst ‘Geen picknicks’. Maak je daar niet te veel zorgen over. Het wordt niet strikt gehandhaafd.

Het park sluit vroeg in de herfst, winter en lente. Eet dus vroeg, want het is moeilijk om ergens iets te eten te vinden als het nacht is.

Verblijven In Het Disney Resort Hotels

Disney Resort Hotels

Er zijn acht hotels in het Disneyland Parijs resort, waardoor gasten gemakkelijk toegang hebben tot het park. Elk hotel heeft een unieke stijl, kwaliteit en kamerprijzen.

Het Disneyland Hotel is het meest populaire en het duurste. Het hotel met de roze sprookjesachtige stijl bevindt zich bij de hoofdingang, zodat je uit het hotel en in het park kunt stappen.

Het Cheyenne Hotel is perfect als je een budget hebt. Het ligt op een flinke afstand van de attracties van het park, maar er is een pendeldienst als je het te ver vindt om te lopen. Het hotel biedt ook een onbeperkt buffet met het beste eten in de omgeving.

Het New York Hotel is een 4-sterrenhotel dat is ontworpen om te lijken op de skyline van Manhattan. De faciliteiten zijn gericht op zakenmensen die in het gebied komen voor congressen of conferenties.

Het Newport Bay Hotel ligt naast het meer van Disney. Het heeft een New England-thema en is ideaal voor bezoekers tijdens de zomermaanden, omdat het een zeer groot zwembad heeft en een prachtig uitzicht op het meer biedt.

Andere hotels in het resort zijn: Sequoia Lodge, Santa Fe Hotel, David Crockett Ranch, Radisson Blu Hotel en Dream Castle Hotel Parijs.

We hopen dat dit je helpt bij het plannen van je reis naar Disneyland Parijs. Klik hier voor meer informatie over de prijzen van seizoenskaarten en reserveringen.