yandex

6 Van De Beste Attracties In Disneyland Parijs

Disneyland Paris Attractions

Disneyland Parijs ontvangt miljoenen bezoekers per jaar. En dat komt omdat het resort, de gelukkigste plek op aarde, nooit faalt om om je op te vrolijken. Ik weet dat veel mensen het op hun bucketlist hebben om naar Disneyland Parijs te gaan. Als je overweegt om op vakantie te gaan naar deze magische plek, is het goed om vooruit te plannen. Ik raad aan om dit te doen door een lijst te maken van de attracties en plaatsen die je wilt bezoeken voordat je de reis maakt.

Als je online onderzoek doet, krijg je meer informatie over de meer dan 50 attracties die Disneyland Parijs heeft in hun twee parken – Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. De meeste van de topattracties zijn te vinden in het Disneyland Park en je kunt kiezen welke je wilt bezoeken, afhankelijk van of je met kinderen reist of niet. Sommige attracties zijn alleen leuk voor kinderen, andere zijn voor tieners en volwassenen.

Om je te helpen je Disneyland Parijs vakantie beter te plannen, heb ik een lijst gemaakt met de beste attracties die het pretpark te bieden heeft. Naar mijn mening, moet je deze opnemen in je reisplannen.

Topattracties Die Je Moet Meemaken In Disneyland Parijs

1. It’s A Small World Ride

Disneyland Paris Small World

Deze attractie ligt in Disneyland Parijs, Fantasyland. Hier kun je met een bootje door de wereld heen varen. Laat je meenemen naar onder andere de Afrikaanse Serengeti, Scandinavië, de Britse eilanden en de Zwitserse Alpen terwijl het klassieke nummer “it’s a small world” van Disney op de achtergrond speelt. De rondvaart begint met het betreden van een tunnel onder een klok, de kleine wereldklok.

Sinds het één van de meest iconische attracties in het Disneyland Park is, kunnen reizigers meer dan 300 audio-animatronic-poppen zien die verschillende nationale kostuums dragen, zingend en dansend op de muziek van “it’s a small world.” De poppen vertegenwoordigen de verschillende landen van de wereld.

De ‘it’s a small world’ wereldcruise wordt extra speciaal tijdens de kerstperiode. Mooie vakantie decoraties zijn toegevoegd om te bewonderen. Je krijgt ook een leuk extraatje, je kunt de poppen kerstliedjes horen zingen, zoals Jingle Bells en Deck the Halls. De kerstman en zijn rendieren maken ook deel uit van de attractie in deze tijd van het jaar. Deze attractie is voor mensen van alle leeftijden, maar kleuters zullen er echt van genieten.

2. Main Street, U.S.A

Disneyland Paris Main Street

Disney Main Street neemt je mee terug naar het begin van de 20e eeuw toen gebouwen slechts 2-3 verdiepingen hoog waren en restaurants en winkels een Victoriaans thema hadden. Hier kun je een wandeling maken of door de straten rijden die lijken op een Amerikaanse stad  in de jaren 1920. Als je besluit om door de straten te rijden, kun je dat doen in een van de oldtimers van de Main Street, een paddy-wagen of paardenkarren.

Binnen Main Street zijn twee arcades. De Discovery Arcade, die de 19e-eeuwse innovaties die de wereld hebben veranderd laat zien en de Liberty Arcade die oude foto’s en kunstwerken van het Vrijheidsbeeld van New York toont.

Als je laat in de middag Main Street bezoekt, kun je rond blijven hangen om de dagelijkse parade van Disneyland Parijs te zien, die meestal om 17.30 uur begint. De straat is de perfecte plek om de parade met je favoriete Disney-personages, gekleed in hun kleurrijke kostuums en rijdend op spectaculaire wagens, te bekijken.

Er zijn verschillende restaurants die Amerikaanse gerechten aanbieden. Je kunt een maaltijd in één van deze restaurants eten terwijl je op de parade wacht. Probeer het American Restaurant dat stevige maaltijden serveert en heeft een themamenu dat is geïnspireerd op het leven van Walt Disney.

3. Pirates Of The Caribbean

Disneyland Paris Pirates Of The Caribbean

Ben je een fan van Captain Jack Sparrow? Zo ja, dan zul je deze attractie in Disneyland Parijs zeker waarderen, want je kunt met hem meegaan in een avontuur om verborgen schatten te vinden.

Pirates of the Caribbean wordt beschouwd als de grootste attractie van Disney, want het dekt het grootste deel van Adventureland. Zodra je op het piratenschip bent, word je meegenomen op een mini-tour rond de wereld. De reis begint met het zeilen door een kronkelende binnenplaats en op een blauwe lagune.

Als je in de kerkers bent, worden deze geteisterd door piraten, skeletten en enge poorten. Je wordt vermaakt door zingende en dansende personages, van wie sommigen vechten, net als in de films. Bekijk de vechtscènes waar soldaten met piraten vechten met zwaarden om een ​​meisje te redden. De geweerschoten en ontploffingen in de “bombardement fort” scène zijn echt niet voor bangeriken.

Terwijl je geniet van de rit, worden foto’s gemaakt van je reacties op verschillende momenten van de rit. Je kunt deze foto’s kopen in de cadeauwinkel in de buurt van waar het piratenschip aanmeert.

4. Star Wars Hyperspace Mountain

Disneyland Paris Star Wars

Het thema van deze achtbaan zijn de immens populaire Star Wars-films. De attractie is een spannende indoor / outdoor achtbaan gelegen in Discoveryland. Het werd geopend in 1995, dat is lang geleden, maar als onderdeel van het 25-jarig jubileum van Disneyland Parijs werd de achtbaan gerenoveerd en geupgrade. Er werden speciale effecten toegevoegd waardoor de attractie spannender werd.

Dus wat gebeurd er als je de Star Wars rit neemt? Je mag je aanmelden bij de Rebel Alliance om de strijd aan te gaan tegen het kwaadaardige rijk in een sterrenstelsel ver weg. De strijd is snel en spannend en zal je op de rand van je stoel houden. Als je een adrenaline-junkie bent, is deze attractie iets voor jou.

De achtbaanrit wordt niet aanbevolen voor personen met medische problemen, vooral mensen met hartproblemen. De conditie kan verslechterden door deze ervaring. Kinderen jonger dan 7 zijn toegestaan, maar alleen als ze vergezeld worden door een volwassene. May the force be with you als je deze epische rit maakt.

5. Phantom Manor

Disneyland Paris Phantom Manor

The Phantom Manor is de engere versie van de Haunted Mansion in Disneyland. Het ligt in Frontierland en staat op de top van een heuvel. Het werd gebouwd in 1992 en is sindsdien een belangrijke attractie in het park. Net als de attractie Star Wars, werd het onlangs ook gerenoveerd.

Het verhaal achter de Phantom Manor draait om Melanie, een bruid wiens bruidegom werd vermoord door haar rijke vader op hun trouwdag. Diepbedroefd en zich niet bewust van wat er gebeurde, weigerde Melanie de hoop op te geven en geloofde dat op een dag haar bruidegom uiteindelijk zal verschijnen.

Bezoekers van het landhuis moeten door paden lopen en wachten op toelating. Bij de ingang word je begroet door een enge bediende bij de voordeur. Je gaat dan aan boord van een koets genaamd Doombuggies die door gangen in de Manor gaan en je meenemen naar kamers vol met griezelige spoken en rusteloze geesten.

Het vervallen landhuis wordt ook gekweld door een boze Phantom waarvan wordt aangenomen dat het Melanie’s vader is. De stem van de Phantom is te horen tijdens de tour wanneer het verhaal van de Phantom Manor wordt verteld. Tijdens het vertellen verschijnen er beelden van Melanie. Bliksem en andere plotselinge luide geluidseffecten zullen je laten schrikken. Terwijl je doorgaat met je rondleiding, ontdek je de duistere geheimen van de Manor. Ook krijg je een huiveringwekkende uitdaging van de Phantom. Vind je weg uit het landhuis of wees voor altijd verdoemd.

De ervaring is echt eng maar fascinerend. The Phantom Manor is een attractie in Disneyland Parijs die je echt niet kan missen.

6. Big Thunder Mountain

Disneyland Paris Big Thunder Mountain

Een van de beste attracties in Disneyland Parijs is te vinden in het midden van de rivieren van het verre westen. Bezoekers stappen op verweerde treinen die in tunnels en grotten gaan. De  trein neemt je mee naar ontzagwekkende beklimmingen en dan naar beneden. Het hoogste punt van de rit wordt gezegd ongeveer 108 voet te zijn. De val in een tunnel aan het einde is het meest opwindende en het zal je zeker naar lucht doen happen. De geluidseffecten en explosies zijn geweldig.

Als je een fan bent van mijn-treinen en het wilde westen, zet dan deze attractie in je reisplannen. Je zult er absoluut dol op zijn!

Dat zijn naar mijn mening de top keuzes van attracties waar je echt naartoe moet als je Disneyland Parijs bezoekt. Er zijn andere attracties die ik zou aanraden om naar toe te gaan. Ik zal ze voor je opsommen, maar zal er niet veel over vertellen.

  1. Indiana Jones and the Temple of Peril
  2. Peter Pan’s Flight
  3. RC Racer
  4. Rock n Roll Roller Coaster Starring Aerosmith
  5. The Twilight Zone Tower of Terror
  6. Toy Soldier Parachute Drop
  7. Thunder Mesa Riverboat Landing

Conclusie

Disneyland Parijs heeft geweldige attracties die je tijdens je bezoek enorm zullen vermaken. De mensen achter elk concept moeten worden geprezen voor hun eindeloze ideeën en wilde verbeelding.

Geef jezelf tijdens het plannen van je reis een paar dagen, want één dag in het park is niet genoeg om alle attracties te zien. Als je je eerste paar stappen door de poorten van Disneyland Parijs maakt, voel je je weer een kind. Men zou alle achtbanen willen ervaren, alle attracties willen zien en al het eten dat in het park beschikbaar is opeten.

Dus geef jezelf voldoende tijd om dit allemaal te doen!