yandex

10 Simpele Manieren Om Geld Te Besparen In Disneyland Parijs

Disneyland Paris Castle

Eén van mijn meest dierbare herinneringen als kind zijn de eindeloze weekenden voor de televisie, urenlang kijkend naar Disney films. Zoals de meeste 7-jarige meisjes, was ik gek op de Disney figuren zoals de schone slaapster en wilde ik altijd dat ik net zoals hun kon zijn.

Als 20-jarige zag ik de magie van Disney toen ik een reis maakte naar hun pretpark in Marne-la-Vallée, dat op 32 kilometer van Parijs ligt. Ik heb toen een geweldige tijd gehad en alle beroemde Disney figuren ontmoet waar ik mee opgegroeid ben en tegelijkertijd de vele attracties in Disneyland Parijs beleefd. Ik moet echter wel zeggen dat de reis niet goedkoop was!

Het is geen geheim dat Disneyland Parijs een reputatie heeft behoorlijk duur te zijn. Reizen naar Europa is vanzelf al prijzig genoeg, voeg hier een reis naar Disneyland aan toe en je kijkt naar een behoorlijk prijskaartje. Met een beetje creativiteit en een zorgvuldige planning hoeft een reis naar Disneyland Parijs je echter geen arm en been te kosten.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om kosten te besparen tijdens je reis naar het resort. Ik zal je in dit artikel laten weten hoe je kunt besparen op tickets, accommodatie, maaltijden en nog veel meer.

Dus als Disneyland Parijs op je bucketlist staat, zijn hier mijn top 10 tips voor het plannen van een magische reis daar met een bepaald budget.

Hoe Kun Je Geld Besparen Op Een Reis Naar Disneyland Parijs?

Disneyland Paris Budget

 

1. Boek Je Vliegtuigticket Vroeg En Vermijd Reizen Tijdens Het Hoogseizoen

Om te besparen op vliegtickets, moet je vooruit plannen. Begin een paar maanden eerder met het plannen van je reis en als je eenmaal hebt besloten wanneer je vakantie wilt gaan, betaal je je vlucht onmiddellijk, want als je dit op het laatste moment doet, betaal je meer voor je vliegticket.

Kies ook zorgvuldig je vakantiedagen, zodat ze niet samenvallen met grote feestdagen zoals Thanksgiving, St. Patrick’s Day, Halloween, Kerst of Oud & Nieuw. Naar Disneyland Parijs gaan tijdens deze hoogseizoenen is duurder omdat de prijzen voor accommodatie, vliegtickets en parktickets omhoog gaan.

2. Koop De Tickets Voor Het Park Vooraf.

Disneyland Paris Tickets

Wanneer je betaalt voor je vliegticket naar Parijs, moet je ook betalen voor Disneyland Parijs-tickets. Vroeg online tickets voor het park kopen is goedkoper dan betalen aan de gate. Als je van plan bent om meer dan één dag in het park door te brengen, bespaar je ook geld als je meerdaagse kaarten koopt in plaats van elke dag een kaartje te kopen.

Een bezoek op weekdagen is ook ideaal omdat je een paar euro van de tickets kunt besparen. Weekends zijn meestal erg druk in het park en kosten ook veel meer.

Een andere manier om wat geld te besparen van je Disneyland-ticket, is door het te kopen bij kortingssites. Sommige legitieme sites verkopen tickets goedkoper dan de Disney-website, maar wees voorzichtig om geen nep-tickets te kopen.

Als je meerdere keren per jaar naar Disneyland Parijs reist, kan je voor de jaarlijkse pas kiezen. Dit is een veel goedkoper alternatief dan elke dag een dagkaart te kopen. Je krijgt ook 20% gezinskorting wanneer je meerdere jaarlijkse pasjes koopt.

3. Verblijf In Een Hotel Buiten Het Pretpark

Disneyland Paris Outside Hotels

Verblijven in een Disney Hotel kan spannend zijn, vooral vanwege alle voordelen die daarbij horen. Als je echter een nacht doorbrengt in een van de hotels van het pretpark, kun je al snel over je budget gaan. Dus misschien wil je op zoek naar goedkopere accommodatie buiten Disney in hotels rond Parijs of Airbnb-verhuur in de buurt van het park.

Het goede is dat er een treinstation is op enkele minuten afstand van de hoofdingang van het park, waardoor een verblijf in Parijs geen gedoe is, want je bent maar één treinhalte van de magie in Disneyland verwijdert. De treinrit van Parijs naar Disneyland duurt ongeveer 40 minuten.

Als je per se in een Disney-hotel wilt verblijven, kun je het beste voor een vakantiepakket betalen. Disney heeft veel goed geprijsde vakantiepakketten op hun website staan. Deze aanbiedingen combineren vaak parktickets en accommodatie, en je kunt hiermee tot 35% besparen.

4. Vlieg Niet Direct Naar Parijs

De internationale luchthaven Charles de Gaulle van Parijs is één van Europa’s duurste luchthavens. Daarnaast is het eigenlijk goedkoper voor je om naar Londen te vliegen en de Eurostar-trein vanuit de stad rechtstreeks naar Disneyland Parijs te nemen.

5. Neem Je Eigen Eten Mee Naar Het Park

Disneyland Paris Snack Box

Restaurants in Frankrijk zijn niet goedkoop, en die in Disneyland Parijs zijn ook geen uitzondering. Een groot deel van je budget wordt besteed aan eten.

Om op mijn voedseluitgaven te besparen, zorgde ik ervoor dat ik gebruik maakte van het gratis ontbijtbuffet in het hotel waar ik verbleef, voordat ik naar de parken ging. De meeste hotels hebben een continentaal ontbijtbuffet dat koffie, gebak, worstjes, eieren, yoghurt, spek, ontbijtgranen en sap serveert.

Ik heb ook mijn eigen hapjes en drankjes meegenomen naar het park, wat gelukkig is toegestaan. Dat betekende dus dat ik geen belachelijke prijs hoefde te betalen om iets te eten in een restaurant in het park. Je kunt dus geld besparen door snacks zoals fruit, energierepen en broodjes mee te nemen.

6. Neem Je Munten Mee

Disneyland Paris Pressed Coins

Disneyland Parijs is gevuld met schilderachtige boetiekjes die een brede collectie van kado’s en memorabilia verkopen. Als je echter een stukje magie mee naar huis wilt nemen, moet je bereid zijn om meer geld te betalen. Disney-merchandise en souvenirs zijn duur, de goedkoopste memorabilia die ik ooit kocht was een Cheshire Cat-mok die me ongeveer €8 kostte.

Een beperkt budget hebben betekent niet dat je souvenirs moet overslaan. Eén van de goedkoopste souvenirs in het park zijn gedrukte muntstukken. Neem gewoon je eigen munt mee, stop hem in een van de munt-drukmachines in het park en betaal €2 om een munt met een ​​Disney print mee naar huis te nemen.

7. Vergeet Niet Je Eigen Wandelwagen Mee Te Nemen

Nee, dit is niet voor de peuters. Het is voor alle items die je meeneemt als je Disneyland Parijs bezoekt. Als je een paar dagen in Disneyland Parijs wandelt en zware tassen draagt die vol zitten ​​met dingen die je gekocht hebt, kan dat vermoeiend zijn, dus in plaats van meer dan €12 te betalen om een ​​kinderwagen in het park te huren, neem je die zelf mee. Geloof me, het zal van pas komen.

8. Neem Je Eigen Handtekeningboek Mee

Meet Disneyland Paris Characters

Het is niet elke dag dat je je favoriete Disney-figuur tegen het lijf loopt. Dus als je ze in Disneyland Parijs ontmoet, geef ze een dikke knuffel en vraag ze om een handtekening.

Het is tegenwoordig een trend in de Disney-parken om je eigen handtekeningenboek mee te nemen tijdens meet-and-greet-sessies, zodat Disney-figuren deze kunnen ondertekenen. Dus in plaats van een nieuwe te kopen in het park, kun je je eigen maken met materiaal dat je thuis hebt liggen.

9. Gebruik Je Disney Park Ticket Als FastPass

Niet veel gasten weten dat je je parkticket als FASTPASS-ticket kunt gebruiken. Om dit te doen, moet je je ticket bij de FASTPASS-machines scannen die zich in verschillende grote attracties in het pretpark bevinden. Door een specifieke tijd voor terugkomst te verkrijgen, vermijd je lange wachtrijen.

Weet wel dat je met een FASTPASS slechts één rit per keer kunt gebruiken, dus maak je keuzes verstandig. Hier is een lijst van alle populaire attracties waar je je Disneyland Paris-ticket als FASTPASS kunt gebruiken om je tijd te besparen:

Disneyland Park

 1. Indiana Jones and the Temple of Peril
 2. Peter Pan’s Flight
 3. Star Wars Hyperspace Mountain
 4. Big Thunder Mountain
 5. Star Tours
 6. Buzz Lightyear Laser Blast

Walt Disney Studio Park

 1. Rock ‘N’ Roller Coaster
 2. Ratatouille
 3. The Twilight Zone Tower of Terror
 4. Flying Carpets over Agrabah

10. Vergeet Je Reisbenodigdheden Niet

Disneyland Paris Travel Essentials

Als je in de winter of het regenseizoen reist, zorg er dan voor dat je je paraplu’s, regenjassen of poncho’s meeneemt, zodat je geen wegwerpkleding in het park hoeft te kopen. Vergeet ook niet veel batterijen en reserve-SD-kaarten voor je camera in te pakken.

Conclusie

Disneyland Paris Meet and Greet

Veel reizigers hebben een reis naar Disneyland Parijs uitgesteld vanwege de kosten. Met mijn tips kun je de reis met een beperkt budget maken en hoef je de reis ook niet langer uit te stellen. Vergeet niet de volgende tips te volgen om je geld te besparen.

 1. Kies er altijd voor om je vliegtuig en parktickets online en maanden of weken van te voren te boeken.
 2. Plan je reis niet tijdens het hoogseizoen, want je betaalt dan meer en het park is druk.
 3. Zoek goedkopere accommodatie buiten het park, zodat je niet het grootste deel van je reisbudget aan een Disney Hotel uitgeeft.
 4. Sla de chique restaurants over en maak je voedselbudget minimaal door te eten in goedkope fastfoodrestaurants. Een ontbijtbuffet is ook het beste voor je maag tijdens je Disney-reis, dus zorg ervoor dat je elke ochtend genoeg eet in je hotel.
 5. In plaats van dure souvenirs te kopen, kan je gewoon je eigen munten meenemen en  een gedrukte Disneyland Paris-munt die je thuis aan je muntenverzameling kunt toevoegen.
 6. Om de lange rijen over te slaan, wees er zeker van dat je een FASTPASS-ticket aanmaakt door je parkticket te scannen bij de FASTPASS-machines in het park.

Wat Nu?

Wat Zijn De Openingstijden Van Disneyland Parijs?

De deuren van het pretpark zijn het hele jaar door geopend, meestal van 10.00 uur tot 21.00 uur. Openings- en sluitingstijden kunnen echter van seizoen tot seizoen variëren. Tijdens speciale gelegenheden, zoals met oud & nieuw, kunnen gasten bijvoorbeeld tot 01.00 uur genieten van de attracties in het park.

Hoeveel Dagen Zijn Genoeg Om Alles Te Zien Wat Disneyland Parijs Te Bieden Heeft?

Je hebt minimaal drie hele dagen nodig om van de hele Disneyland Parijs-ervaring te genieten. Twee dagen in Disneyland Park en nog een extra dag in Walt Disney Studios Park.

Wat Zijn De Must-See Attracties In Disneyland Parijs?

De attracties in Disneyland Parijs variëren van adrenaline ritten tot peutervriendelijke grillige ritten. Het is onmogelijk om ze allemaal in één dag te beleven, dus ik heb zeven van de beste Disneyland Paris-ritten uitgezocht die je moet proberen.

Dit zijn Space Mountain: Mission 2, Phantom Manor, Pirates of the Caribbean, Alice’s Curious Labyrinth, Le Chateau de La Belle au Bois Dormant, Crush’s Coaster en RC Racer.